Main Content

Ancelotti o Evertone: Zaujal ma projekt a ambície, Zlatan je vítaný

pondelok, 23. december 2019 12:52 | Autor: Timotej Gašper

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: Instagram

Taliansky tréner sa na prvej obšírnejšej tlačovej konferencii rozhovoril o rozhodnutí prevziať Everton, svojich plánoch či špekulácii ohľadom Zlatana Ibrahimoviča. 

Liverpoolsky klub z Goodison Parku musel pred pár týždňami nutne prepustiť trénera, keďže kvalitný káder s ambíciami sa potácal na najnižších priečkach Premier League a pod vedením Marca Silvu vyhrali len štyri ligové stretnutia. Forma klubu bola mizerná a po výpovedi pre Silvu sa prvého tímu dočasne ujal škótsky búrlivák a srdciar Duncan Ferguson. Ten počas troch zápasoch na lavičke dokázal poraziť Chelsea a remizovať s Manchestrom United i Arsenalom. Klub však chcel za trvalú náhradu trénera s väčšími skúsenosťami a napokon sa dohodli s legendárnym Carlom Ancelottim. 

Taliansky tréner, ktorý viedol napríklad Real Madrid, AC Miláno, Paríž Saint-Germain, Chelsea, Bayern Mníchov či Neapol mal ponuky z viacerých celkov po tom, čo ho vedenie posledného menovaného celku prepustilo. „Zaujala ma tradícia a história klubu. Je to jeden z najväčších klubov tu v Anglicku. Je pravda, že som viedol veľké kluby na top úrovni ako napríklad PSG. Tu sú ambície na vysokej úrovni, jasne stanované ciele na dosiahnutie úspechu. Keď som išiel na tréningové ihrisko, bol som prekvapený. Je tu perfektné tréningové prostredie a tiež jasná idea, ako sa zlepšiť a dosiahnuť úspechy. Zaberie to čas, neviem teraz povedať, ako dlho mi bude trvať dokázať, že tu robím dobrú robotu, toto ma tu naozaj zaujalo,“ načal na tlačovej konferencii, ktorú sprostredkoval aj portál Sky Sports.

V kádri Evertonu je veľa kvalitných a skúsených hráčov, no špekulácie spojili klub z Liverpoolu aj s kontroverzným Zlatanom Ibrahimovičom, ktorý nedávno ukončil svoje pôsobenie v LA Galaxy. „Je pravda, že som mal šťastie na trénovanie veľkých hráčov ako je aj Zlatan. Je to môj priateľ, možno mu zavolám (smiech), ak chce prísť sem, bude tu vítaní. Ukončil svoje pôsobenie v USA a neviem, kam má teraz namierené,“ ukončil Ancelotti, ktorý pozná Zlatana z pôsobenia v PSG.