Main Content

Nový tréner Arsenalu si vyhliadol prvú zimnú posilu

nedeľa, 22. december 2019 16:42 | Autor: Timotej Gašper

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: Arsenal Instagram

Mikel Arteta sa podľa médií zameral na hráča, ktorý by sa už čoskoro mohol stať prvou zimnou posilou Arsenalu. 

Arsenal sa ešte skôr rozlúčil so španielskom lodivodom Unaiom Emerym, pod ktorým tím nedosahoval ani zďaleka ideálne výsledky a navyše sa kopili aj interné rozbroje v klube. Po jeho odchode sa dočasne ujal postu hlavného trénera Fredrik Ljungberg, ktorý ako bývalý hráč Arsenalu pracoval v klube na trénerských pozíciách v mládežníckych kategóriách aj ako asistent v prvom tíme. Od začiatku bolo prakticky isté, že švédsky bývalý futbalista bude na lavičke prvého tímu len dovtedy, kým sa vedenie nedohodne s novým dlhodobým trénerom. 

Dries Mertens
Dries Mertens | zdroj: TASR

Novou akvizíciou sa zo zoznamu viacerých mien stal napokon Mikel Arteta. Bývalý stredopoliar, ktorý v kariére pôsobil aj v londýnskom Arsenale, sa posledné roky výraznou mierou podieľal na úspechoch a dominancii Manchestru City, keďže ihneď po aktívnej hráčskej kariére presedlal na post asistenta trénera v Manchestri City, kde si ho vybral Pep Guardiola. Dlhšie bolo známe, že Mikel trénersky pomerne rýchlo vyrástol a začínal sa obzerať po možnom angažmáne v pozícií hlavného trénera. Vrátil sa teda do Arsenalu, kde s ním médiá len pár desiatok hodín po oficiálnom ohlásení začali spájať prvú možnú posilu. Podľa správ od Sky Sports sa jedná o Driesa Mertensa z Neapolu.

Belgický univerzálny ofenzívny futbalista je v SSC Neapol už od leta 2013. Vo veku 32 rokov má Mertens pred sebou posledný pol rok platnej zmluvy, ktorú podľa posledných informácií nemá v pláne predlžovať a bude teda hľadať zimnú prestupovú alternatívu. Arsenal sa teda pripojil k Bayernu aj Dortmundu, no môže mať mierne navrch faktom, že Mertensovi ponúka na sklonku kariéry pôsobenie v jednom z najtradičnejších a najúspešnejších klubov Premier League. Podľa zdroja bude skúsený ofenzívny futbalista v zime dostupný za približne 10 miliónov eur.