Main Content

Reakciu Dúbravku po ďalšom vychytanom čistom konte v Premier League

nedeľa, 22. december 2019 12:32 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Newcastle 22. decembra (TASR) - Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka si pripísal už piate čisté konto v tejto sezóne Premier League.

V sobotu ním pomohol Newcastlu k domácemu víťazstvu nad Crystal Palaceom 1:0. V zápase si pripísal štyri zákroky, najmä pri pokusoch Wilfieda Zahu a Jamesa McArthura podržal svojich spoluhráčov.

"Výhra je fantastická. Všetci sme tvrdo pracovali a na ihrisku sa to ukázalo," uviedol Dúbravka. Jeho spoluhráči si v dueli nevytvorili veľa príležitostí, práve naopak, častejšie ohrozovali bránu hostia. "Niekedy odohráte takéto zápasy. Nedarí sa vám vytvoriť si príležitosti, no keď to príde a ste pripravení, môže byť zrazu všetko inak. Bol som zamestnanejší ako brankár hostí, no chcem len pomôcť tímu uspieť," dodal v rozhovore pre oficiálny web klubu.

Zverenci trénera Stevea Brucea vyrukovali s čosi útočnejším rozostavením. Z pôvodne zaužívanej formácie s jedným hrotovým útočníkom sa tentokrát rozhodli pre systém 3-5-2 s útočným dvojzáprahom Andym Carrollom a Joelintonom. O výhre "The Magpies" však rozhodol svojím prvým tohtosezónnym ligovým gólom stredopoliar Miguel Almiron. Paraguajčan sa presadil zakončením zvnútra pokutového územia až v 83. minúte duelu.

Newcastle strávi Vianoce na 9. mieste tabuľky so ziskom 25 bodov. Už vo štvrtok 26. decembra zavíta na horúcu pôdu Manchestru United.