Main Content

Liverpool FC je najlepší klub na svete

nedeľa, 22. december 2019 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti FC Liverpool
Futbalisti FC Liverpool | zdroj: TASR

Liverpool vyhral Ligu majstrov aj MS klubov. Stačí to na to, aby bol považovaný za najlepší futbalový klub sveta? Toto samé o sebe nie. Ale faktom je, že The Reds sú teraz naozaj TOP z TOP.

Komentár Jakuba Vaverku

Roberto Firmino svojimi gólmi rozhodol o semifinálovom aj finálovom triumfe na majstrovstvách sveta klubov a Liverpool ako prvý anglický klub po desiatich rokoch vyhral túto trofej. Pre niekoho prestížnu, pre niekoho nie, ale faktom je, že aj keď Monterrey či Flamengo nepatria medzi svetovú špičku, aby ich LFC mohol zdolať, musel vyhrať prestížnu Ligu majstrov. A to sa už len tak hocikomu nepodarí.

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Červení píšu pod vedením nemeckého trénera Jurgena Kloppa úspešnú históriu. Na vrchol sa nedostali zo dňa na deň, pod Kloppom sa postupne zlepšovali a teraz oberajú ovocie tvrdej práce. A ich éra môže pokračovať ešte niekoľko rokov. Hráči ako Alisson, Van Dijk, Mané, Firmino, Salah či Keita, Fabinho a ďalší vrchol za sebou rozhodne nemajú. Práve naopak. 

K tomu môžeme pridať mladíkov, ktorí dostali priestor v ligovom pohári proti Aston Ville. Síce prehrali 0:5, ale Klopp ich pochválil a hrali skutočne pohľadne. Samozrejme, po taktickej a fyzickej stránke sa musia tínedžeri zlepšiť, ale to je logické. Aj toto šalamúnske riešenie nabitého sezónneho kalendára potvrdzuje, ako Liverpoolčania rozmýšľajú. Inak.

Liverpool vyhral Ligu majstrov, vyhral UEFA Supercup, teraz vyhral MS klubov. Okrem toho, pohodlne vedie anglickú Premier League, po ktorej fanúšikovia The Reds prahnú už pár dekád. Samozrejme, určiť najlepší klub či tím sveta nie je jednoduché, ale momentálne je najlepší Liverpool. Nie Barcelona, nie Real Madrid, nie PSG, nie Manchester City a ani Juventus či Paríž Saint-Germain.

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

The Reds hrajú pekný ofenzívny futbal, rozumne nakupujú na prestupovom trhu, tréner Jurgen Klopp hovorí k veci a svojimi vyjadreniami dokáže inšpirovať a hráči LFC sú vo viacerých ohľadoch vzormi pre mladú generáciu. Tak to má byť. Liverpool udáva trendy. Tak to momentálne je. Ak by ste niekoho chceli priviesť k futbalu, zrejme by ste na to išli cez duely Červených.

Triumf v anglickej lige by mal byť ďalším krokom súčasnej liverpoolskej éry. Ak sa Liverpoolčanom podarí vyhrať Premier League, aj ich poslední odporcovia budú musieť uznať, že toto obdobie má jednoducho červenú príchuť. A to netreba zabúdať na to, že Klopp podpísal kontrakt do roku 2024.