Main Content

Najdlhšia séria sezóny prerušená. Eichel prišiel o rekord

piatok, 20. december 2019 07:47 | Autor: Marek Ďaďo

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: TASR

Schopnosť pravidelne bodovať je v NHL jednou z tých najcennejších. Dvojnásobne to platí u hráčov z menších klubov, akým je napríklad aj Buffalo Sabres. Najlepší hráč Šablí, Jack Eichel, sa v tomto ročníku mohol pochváliť najdlhšou bodovou sériou v celej lige. Jeho šnúra sa však po nočnom zápase s Philadelphiou skončila. 

Americký útočník Jack Eichel dokázal bodovať v 17 za sebou idúcich zápasoch a mal na dosah vyrovnanie klubového rekordu, ktorý stanovil Gilbert Perreault ešte v sezóne 1971/1972 (18 zápasov). Ako píšu stránky buffalonews.com, tentokrát sa mu to nepodarí. V nočnom dueli medzi Buffalom a Philadelphiou sa totižto na ľade neukázal a organizácia uviedla, že dôvodom je zranenie v hornej časti tela. 

23-ročný center sa pritom zúčastnil ranného rozkorčuľovania a prítomný bol aj na predzápasovej rozcvičke, kde sme ho mohli vidieť na svojom tradičnom mieste vedľa Victora Olofssona a Sama Reinharta. Aj napriek týmto skutočnostiam Šable oznámili jeho absenciu, a to iba 10 minút pred úvodným vhadzovaním. 

Eichel mal v posledných dňoch údajne bojovať s chrípkou, čo naznačujú aj vyjadrenia novinárov, ktorí s ním robili rozhovor ešte v utorok v Toronte. Podľa kanadských médií mala americká hviezda chrapľavý hlas. 

Ihneď po zápase, ktorý Sabres prehrali pomerom 1:6, NHL potvrdila, že Eichelova bodová šnúra je ukončená. Podľa ligových štandardov sa totižto za bodovú série považujú iba tie, v ktorých hráč odohrá všetky zápasy s mužstvom a mladý Jack jedno stretnutie už vynechal. Eichel môže po návrate pokračovať v osobnej šnúre, ale liga nebude jeho body brať do úvahy. 

Dvojka draftu z roku 2015 sa v prebiehajúcej sezóne s 50 bodmi (24 + 26) v 35 stretnutiach nachádza na 5. priečke v tabuľke produktivity. Pred ním sú iba Brad MarchandNathan MacKinnnonLeon DraisaitlConnor McDavid. S 24 gólmi je po Davidovi Pastrňákovi druhým najlepším strelcom súťaže.