Main Content

Manchester United pripravil plán, ktorý zaručí letný zisk Haalanda

streda, 18. december 2019 10:51 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United, Haaland
Manchester United, Haaland | zdroj: Instagram, Youtube

Manchester United vzal vec s Erlingom Haalandom vážne a aby sa zbavili možných komplikácií ohľadom konkurencie, vytvorili prepracovaný plán.

Klub z Old Trafford spočiatku figuroval ako bežný záujemca o Erlinga Haalanda rovnako, ako ďalšie desiatky klubov z celej Európy. Neskôr sa však začalo o spojení Manchestru United a nórskej superhviezdy písať čoraz častejšie. Z jednej časti sa určite jedná o fakt, že tréner Ole Gunnar Solskjaer je mladíkovým krajanom a poznajú sa aj z pôsobenia v nórskom Molde FK. Záujem „Red Devils“ o mladého útočníka však nevznikol len vďaka národnostnej zhode, ale aj z prostého dôvodu- Erling Haaland patrí v sezóne 2019/2020 k najväčším objavom, disponuje obrovskou kvalitou a taktiež potenciálom, ktorý by rado využilo mnoho klubov. 

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Aj keď minulý týždeň zaplnili médiá správy, podľa ktorých sa Erling rozhodol pre Nemecko, teraz môže táto sága skončiť úplne inak. V posledných dňoch sa Haaland zúčastnil predbežných a nezáväzných rokovaní v Borussii Dortmund aj v RB Lipsko, ktoré je pod rovnakou správou ako Salzburg. Okrem toho sa však osobne za mladým zakončovateľom vybral aj Ole Gunnar Solskjaer, ktorý ho navštívil v Salzburgu. Haaland, ktorý dal v tomto ročníku už 28 gólov a na ďalších sedem prihral, je teda prioritou Manchestru United. 

Vedenie MUFC teda podľa plátku The Sun cíti tlak od nemeckých veľkoklubov a tak sa rozhodli pre novú alternatívu. Po novom to vyzerá tak, že Manchester United ochotne vyplatí požadovaných astronomických 80 miliónov eur a zároveň nechá Haalanda do konca tejto sezóny v Salzburgu, nech sa naďalej zdokonaľuje a zžíva s tlakom na jeho osobu či veľkým futbalom, keďže rakúsky gigant bude na jar pôsobiť vo vyraďovacej fáze Európskej ligy.