Main Content

Andraž Šporar na lane veľkoklubu: Koľko môže Slovan zarobiť?

pondelok, 16. december 2019 11:01 | Autor: Timotej Gašper

Andraž Šporar
Andraž Šporar | zdroj: TASR

Veľká hviezda Slovana Bratislava je vďaka skvelej forme spájaná s veľkým januárovým  prestupom do zahraničia. 

Plátok Daily Mail prišiel v pondelok ráno s informáciou, podľa ktorej sa slovinský reprezentačný útočník, Andraž Šporar, môže čoskoro stať posilou Celticu Glasgow. Škótsky veľkoklub dominuje tamojšej Premiership už takmer celú jednu dekádu, keďže má na konte 8 ligových titulov v rade, pričom celkovo je ich vo vitríne až 50. Klub, ktorý v celej histórií súperí primárne s mestským rivalom, Glasgowom Rangers, je známy nielen pre svoj legendárny štadión Celtic Park a jeho elektrizujúcu atmosféru, ale aj pre veľké úspechy nielen na Ostrovoch, ale aj v Európe. 

Tím pod vedením tréner Neila Lennona prosperuje a na čele tabuľky Premiership sa drží aj v tejto sezóne, pričom nad mestským rivalom má aktuálne dvojbodový náskok. Andraž Šporad prišiel do Slovana Bratislava v januári 2018 ako mierne zhasnutý útočník z Bazileja za 600 tisíc eur. Ako však sám 25-ročný slovinský hráč tvrdí, na Slovensku našiel znova chuť do futbalu, za čo sa podľa vlastných slov nedokáže Slovanu len tak odvďačiť. Čím však Andraž splácal dôveru rovno viacnásobne, boli a sú góly. Veď od svojho príchodu dal v 78 zápasoch až 60 gólov a 17 asistencií, v tejto sezóne má na konte 20 presných zásahov, vlani vyhral tabuľku strelcov Fortuna ligy s 19 zásahmi a na čele tejto štatistiky je aj v ročníku 19/20, kedy má dal dovedna 12 gólov. Hľadáte jednoduchý spôsob, ako uzatvárať stávky? Stiahnite si aplikáciu Mozzartbet Kenya a užívajte si širokú ponuku stávkovania všade, kde sa ocitnete! Či ste fanúšikom futbalu, basketbalu alebo iného športu, my sme pre vás pripravení. S naším jednoduchým a intuitívnym používateľským rozhraním budete môcť uzatvárať stávky rýchlo a ľahko. Navyše, s našimi rýchlymi systémami vkladov a výberov budete mať svoje výhry na účte v krátkom čase. Tak na čo ešte čakáte? Stiahnite si aplikáciu už dnes a začnite vyhrávať veľké peniaze!

Je však možné, že Šporar už za Slovan neskóruje, keďže podľa Daily Mail je škótsky gigant pripravený priviesť slovinský gólostroj už v januári za 6 miliónov eur. Prestup do iného klubu Andraž vyvrátiť nedokázal, no je prirodzené, že jeho cieľom je návrat do svetového futbalu, pričom mu určite pomohla aj skupinová fáza Európskej ligy, v ktorej dal 5 gólov. Celtic je pravidelným účastníkom európskych pohárov a pri troche šťastia môže byť pre Šporara ďalším odrazovým mostíkom na ešte vyššiu úroveň.