Main Content

Souček do Talianska? Slavia môže v januári rozprávkovo zarobiť

nedeľa, 15. december 2019 18:32 | Autor: Timotej Gašper

Tomáš Souček
Tomáš Souček | zdroj: TASR

V médiách sa objavila správa, podľa ktorej môže prísť k očakávanému prestupu hviezdy Slavie Praha už počas januára 2020, pričom sa hovorí o veľkom odchode do Talianska.

Tomáš Souček sa za posledné roky vyprofiloval na veľmi kvalitného stredného záložníka, ktorého zdobí čítanie hry, kvalitná práca s loptou, presná hlavička a tiež čuch na gólové príležitosti. 24-ročná opora pražskej Slavie bola k prestupu blízko už v lete 2019 po perfektnej sezóne, v ktorej Slavisti dokázali vyhrať domáci double a v Európskej lige dokáčali až do štvrťfinále, kde hrdinsky odolávali londýnskej Chelsea. V lete 2019 sa spomínalo Nemecko a konkrétne Mainz či Frankfurt, no tiež Taliansko, kde sa hlásili Fiorentina a Atalanta Bergamo. 

Vtedy prestup českého reprezentanta padol buď na vysokej požadovanej čiastke (Slavia žiadala približne 12 miliónov eur), alebo na tom, že sa konkrétny angažmán nepozdával samotnému Součekovi. Ako sám hráč povedal, jeho cieľom bolo prirodzene odísť do jedného z klubov, ktoré hrajú v najlepších ligách Talianska, Nemecka, Španielska, Francúzska alebo Anglicka. Aj keď sa teda v lete 2019 nič neudialo a vedenie si bolo isté ďalšou celou sezónou, portál Calciomercato prišiel cez víkend so správou, podľa ktorej svoj veľký záujem o hviezdu českého majstra obnovila Atalanta. 

Účastník jesenného osemfinále Ligy majstrov potrebuje držať krok nielen v náročnej Serii A, ale tiež v pohári a aj v Lige majstrov. Souček by sa podľa talianskeho webu mohol stať zimnou posilou Bergama, pričom čiastka by mohla dosiahnuť aj hranicu 20 miliónov eur. Vedenie Slavie Praha na čele s p.Tvrdíkom však veria, že Tomáš sa rozhodne zotrvať v Česku ešte do konca prebiehajúcej sezóny a až potom si zodpovedne vyberie svoj nový klub.