Main Content

Dojemné VIDEO historicky prvej talianskej grandslamovej šampiónky: Diagnostikovali mi rakovinu

Ďalšia nepríjemná správa o zákernej chorobe zo športového prostredia. Tenisový svet zasiahla krutá zvesť od historicky prvej talianskej grandslamovej šampióny Francescy Schiavoneovej, ktorá priznala, že taktiež zvádza boj s rakovinou.

Víťazka Roland Garros 2010 zverejnila na sociálnej sieti emotívne video, v ktorom popísala tvrdý boj s nemilosrdnou chorobou. Niekdajšia talianska hviezda WTA potvrdila, že úspešne absolvovala chemoterapiu, čo potvrdzuje aj jej krátky zostrih vlasov na videu.

"Ahojte. Po takmer 7 až 8 mesiacoch odpočinku od života na sociálnych sieťach by som sa chcela s vami podeliť o to, čo sa mi stalo," prihovorila sa v rodnej taliančine fanúšikom Schiavoneová. "Diagnostikovali mi rakovinu. Prekonala som chemoterapiu. Zviedla som tvrdý boj a stále dýcham. Túto bitku som vyhrala a teraz som späť v akcii," dodala trojnásobná víťazka Fed Cupu, ktorá len minulý rok ukončila svoju bohatú a úspešnú kariéru. Počas nej získala osem titulov na okruhu WTA vrátane toho najcennejšieho na parížskej antuke. Talianka sa v rebríčku WTA vyšplhala najvyššie až na štvrté miesto a viaceré cenné úspechy zaznamenala aj vo štvorhre.