Main Content

Pirát Krištofič dobojoval zápas so zlomenými rukami!

nedeľa, 15. december 2019 11:33 | Autor: Marek Ďaďo

Samuel Krištofič
Samuel Krištofič | zdroj: Oktagon MMA

Včera sa odohral netradičný duel v barmskom boxe, ktorého aktérmi boli populárny Samuel „Pirát“ Krištofič a publikom neobľúbený Petr Kareš. Keďže ani jeden toho druhého neknockoutoval, zápas sa skončil remízou. Ako však vyšlo na povrch, Pirát v posledných dvoch kolách bojoval s zlomenými rukami!

Barmský box je druh bojového športu, ktorý u nás asi nenájde veľa pochopenia. Len si zoberte, ako dlho trvalo, aby tunajšia scéna ako-tak rešpektovala klasické MMA. Predstava, že sa budú bojovníci pravidelne biť bez rukavíc za prítomnosti pravidiel, akými je aj možnosť dávať hlavičky, je skrátka nereálna. Ani to však divákom nezabránilo, aby si prišli vychutnať pikantný duel medzi Krištofičom a Karešom

Zápas sa skončil nerozhodne, ale ako nám pomocou Instagramu Pirát oznámil, od začiatku 4. kola bojoval so zlomenými rukami. „Ahojte, dobre ráno. Včera sa mi nepodarilo zvíťaziť, čo ma mrzí. Začiatok si myslím, že bol fajn, no v 3. kole som si zlomil obe ruky,“ začal Krištofič, ktorý aj podľa nás mal v prvých trojminútovkách miernu prevahu. 

Diskutabilný bojovník priznal, že mal v pláne svoje tempo ešte vystupňovať, ale kvôli zraneniam sa cítil neškodný. Diváci si skutočne mohli všimnúť, že od tretieho kola sa skôr púšťal do klinčov a miestami mal s odolným Karešom problémy. „V zápase ukázal veľké srdce a bojovnosť. Popravde si myslím, že to bol jeden z mojich najtvrdších súperov, čo sa týka odolnosti voči úderom, moje ruky by porozprávali,“vzdal Pirát v príspevku hold svojmu súperovi. 

Ak vám máme povedať pravdu, ani nevieme povedať, čo si máme o zrodení XFN po odkúpení od značky Double Red myslieť. Ak si tento večer porovnáme s Oktagonom, bol to markantný rozdiel, od moderátorky, cez kvalitu bojovníkov, až po predzápasové „nahajpované“ rozhovory, ktoré na nás pôsobili akosi umelo. Každý si však názor vytvorí sám, a ktovie, možno nám tu časom opäť vyrastie aspoň ako-taká konkurencia.