Main Content

Tréner Lipska rokoval s Haalandom: Prebehlo to pomerne dobre

sobota, 14. december 2019 17:02 | Autor: Timotej Gašper

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland | zdroj: IG Red Bull Salzburg

Kormidelník nemeckého RB Lipsko viedol rozhovor s Haalandom ohľadom potenciálneho prestupu na východ Nemecka. 

Julian Nagelsmann sa do povedomia dostal ešte v dobe, kedy sa ujal prvého tímu Hoffenheimu ako dočasný tréner. Vtedy len 28-ročný tréner však dokázal spraviť taký dojem, že sa ho vedenie klubu rozhodlo angažovať natrvalo. Pod jeho vedením sa TSG Hoffenheim dostal do Ligy majstrov, v Bundeslige skončil na skvelom 3.mieste a v tej dobe klub dokázal vyprofilovať hviezdy ako Demirbay, Sule, Joelinton či Nico Schulz. Celok z mestečka Sinsheim teda pod vedením Nagelsmanna prosperoval, čo neuniklo pozornosti ostatných. Mladý tréner sa však nenechal uniesť predstavami o Premier League a za svoj ďalší krok si zvolil RB Lipsko, kde pôsobí od leta 2019. 

Svoje taktické kvality dokázal už aj tam, keďže východní Nemci sa držia na 1.mieste tabuľky Premier League a taktiež dokázali vyhrať skupinu G v Lige majstrov, kde čelili Zenitu, Lyonu a Benfice. Tím plný mladých hviezdnych hráčov sa už v januári môže rozrásť o ďalšiu známu firmu, Erlinga Haalanda. Nórska hviezda dala v tejto sezóne 28 gólov v 22 zápasoch a chce ho azda každý veľkoklub. V hre je aj Lipsko a keďže Salzburg aj Lipsko sú pod správou Red Bullu, pravdepodobnosť prestupu do Bundesligy sa len zvyšuje. 

V tomto týždni dokonca mladý útočník navštívil klub z Lipska, kde prebehli predbežné rokovania. „Snažil som sa mu vysvetliť moju ideu futbalu. Myslím si, že to prebehlo pomerne dobre. Po týchto prvotných debatách je ťažko niečo konštatovať, keďže veľa rozprávate len vy a hráč so svojim manažérom vás len počúvajú,“ okomentoval 32-ročný Julian Nagelsmann stretnutie s Haalandom pre plátok Kicker. Erling Haaland však okrem Lipska navštívil aj Dortmund, kde sa taktiež črtá možný prestup a preto bude zaujímavé sledovať, ako sa táto situácia v januári 2020 vykryštalizuje.