Main Content

Fellaini o prestupe do Tottenhamu: José je pre mňa veľmi špeciálny

piatok, 13. december 2019 14:11 | Autor: Timotej Gašper

Marouane Fellaini
Marouane Fellaini | zdroj: © TASR

Marouane Fellaini sa vyjadril k špekuláciám, ktoré ho čoraz častejšie spájajú s návratom do Premier League a opätovnou spoluprácou s Josem Mourinhom. 

Belgický robustný stredopoliar pôsobil v Premier League dlhých 11 rokov, no od februára 2019 je hráčom čínskeho klubu SD Luneng. Hráč, ktorý sa v ďalekej Číne stáva čoraz viac zabudnutým, sa môže v zime vrátiť do Premier League, informuje Sky Sports. V minulosti známy nielen pre svoj bujný vlasový porast, ale aj pre kvalitné a energické výkony v strede poľa, si Marouane získaval čoraz viac pozornosti a časom sa stal známou tvárou Premier League. Do Manchestru United sa dostal v septembri 2013 krátko po tom, čo sa rovnakou trasou sťahoval aj škótsky tréner David Moyes. 

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: Instagram

Na rozdiel od Moyesa, Fellaini ostal na Old Trafford necelých šesť rokov, počas ktorých sa taktiež stretol s taktovkou Joseho Mourinha, ktorý bol pri kormidle United od leta 2016 do decembra 2018. Portugalský kouč mal s belgickým tankom pozitívny vzťah a nielen že mu pomáhal k lepšej forme, ale tiež ho obraňoval pred veľkou kritikou. José je už pár týždňov späť pri kormidle, pričom do Spurs plánuje v zime priviesť nejaké posily. Keďže sa podľa Sky Sports obhliada po vystužení zálohy, médiá sa ihneď zamerali na Fellainiho. „José je pre mňa veľmi špeciálnym človekom. Píšeme si, čas od času si aj zavoláme. Prevzal Spurs a ako vidím, darí sa mu tam dobre. Prajem mu veľa šťastia aj úspechov, ale aktuálne som šťastný tu,“ uviedol v interview 32-ročný belgicko-marocký stredopoliar. 

Okrem Marouane Fellainiho sa s prestupom do klubu zo severného Londýna spája viacero kvalitných a zvučných mien ako Paulo Dybala, Nemanja Matič, Bruno Fernandes či Merih Demiral