Main Content

Haaland navštívil dva nemecké veľkokluby: Januárový prestup na spadnutie

piatok, 13. december 2019 13:53 | Autor: Timotej Gašper

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: Instagram

Nórsky zázrak sa v posledných dňoch zúčastnil prehliadky dvoch nemeckých klubov, pričom jeho prestup do jedného z nich sa očakáva už v januári 2020. 

Erling Braut Haaland sa od začiatku sezóny 2019/2020 zaradil medzi najväčšie prekvapenia a zázraky. Nórsky útočník prekvital od leta skvelou formou, ktorá neutíchala ani počas jesene. Spolu dal v tomto ročníku Haaland už 28 gólov a na ďalších 7 prihral, čo mu prirodzene vynieslo veľa uznania a chvály, ale aj záujmu a tlaku od veľkoklubov. V spojitosti s jeho službami sa uvádzalo množstvo záujemcov, pričom nechýbali ani kluby ako Real Madrid, Barcelona, Bayern Mníchov či poprední velikáni z Premier League na čele s Manchestrom United. Najreálnejšie však podľa najnovšej správy od Daily Mail vyzerá odchdo do Nemecka.

Napokon sa však zdá, že kroky hviezdneho útočníka budú pokračovať v nemeckej Bundeslige. 19-ročný rodák z anglického Leedsu sa nebude sťahovať do Premier League, keďže nielen vedenie RB Salzburg mu odporučilo s veľkým prestupom do Anglicka počkať. Ideálne sa teda javí možnosť odchodu do nemeckej Bundesligy, ktorá preverí mladého hráča z každého hľadiska a je nastavená tak, aby mohol mladý futbalista dozrieť fyzicky aj technicky. Ako informuje portál Daily Mail, v stredu 11.decembra sa Erling Haaland vybral spolu s agentom Minom Raiolom na súkromnom lietadle na malú prehliadku nemeckých klubov. Okrem RB Lipska, ktoré je pod rovnakou správou ako Salzburg, bol Haaland aj v Dortmunde, kde mali prebiehať predbežné rokovania ohľadom možného zimného prestupu.

Či už sa Erling rozhodne pre Lipsko alebo Dortmund, v oboch kluboch bude mať široký priestor na sebarealizáciu a napredovanie po boku skúsených hráčov a trénerov, ktorí to s mladou krvou naozaj vedia. O Haalanda je enormný záujem, čo potvrdzuje aj správa od Daily Mail, kde sa taktiež uvádza, že na poslednom skupinovom zápase Salzburgu proti Liverpoolu sledovali nórsky supertalent skauti až z 40 rôznych klubov.