Main Content

Prezident UFC potvrdil záujem Tysona Furyho o MMA

pondelok, 9. december 2019 11:41 | Autor: Marek Ďaďo

Tyson Fury
Tyson Fury | zdroj: TASR

Tyson Fury je jednou z najdiskutovanejších postáv vo svete bojových športov. Doposiaľ neporazený boxer ja však v poslednej dobe spájaný s MMA. Jeho záujem o pôsobenie v oktagone potvrdil aj samotný prezident UFC. 

Prezident najslávnejšej organizácie zmiešaných bojových umení, Dana White, potvrdil záujem Tysona Furyho o MMA. „Je to zaujímavé. S Furym sme sa rozprávali. Naozaj sa zaujíma o bojovanie, čo rešpektujem. Uvidíme čo sa stane,“ citujú Whitea stránky BJPenn

Spojenie Fury - MMA je na svete už nejakú dobu. V minulosti sme ho napríklad mohli vidieť trénovať s Darrenom Tillom, ale ani populárne video stopercentne nezaručovalo, že by sa chcel „Gypsy King“ skutočne objaviť v zápase zmiešaných bojových umení. 

Pred začiatkom Furyho MMA kariéry však musí niekdajší šampión nastúpiť do atraktívnej odvety s Deontayom Wilderom, ktorá je naplánovaná na 22. februára 2020. „Uvidíme čo sa udeje s jeho boxerskou kariérou. Má pred sebou odvetu s Wilderom, čo je obrovským a zábavným zápasom v ťažkej divízii,“ uviedol White. 

Pokiaľ by sa potom Fury naozaj spojil s UFC, bol by jedným z mála bojovníkov, ktorí by si svoj debut odbili bez predošlých skúseností s MMA. Je to však obrovské meno vo svete športu a je len málo ľudí, ktorí by ho nechceli vidieť aj v oktagone.