Main Content

Wilder skritizoval Joshuu aj Klička

pondelok, 9. december 2019 11:06 | Autor: Marek Ďaďo

Deontay Wilder
Deontay Wilder | zdroj: TASR

Deontay Wilder je držiteľom WBC opasku ťažkej váhy, ktorý chýba v zbierke Anthonyho Joshuu. Druhý menovaný cez víkend získal späť tituly WBA, WBO, IBF a IBO v očakávanej odvete s Andym Ruizom, ktorý ho o ne v júni prekvapujúco pripravil. Prostoreký Wilder však skritizoval výkon staronového šampióna a prirovnal ho ku slávnemu Vladimirovi Kličkovi. 

Odveta medzi Ruizom a Joshuom sa skončila rozhodnutím rozhodcov, ktorí zápas vyhodnotili v prospech druhého menovaného. Ten nepredviedol najoslnivejší výkon kariéry, ale účel splnil. Spôsob, akým Joshua získal späť stratené opasky sa však nepáčil Deontayovi Wilderovi.

„Joshua urobil to, čo musel, aby zvíťazil. Celý čas pobehoval po ringu,“ cituje Wildera portál Metro„V príprave mal Klička a vo veľa veciach sa mu podobal. Metóda predného úderu, chytania a držania. To je všetko čo robil.“

Wilder si nemyslí, že toto je spôsob, akým by mal vyhrávať pravý šampión. „Mal by si chcieť dominovať. Možno som iba príliš drsný a príliš tvrdý pre túto éru, no svet možno chce tieto pekné sr*čky. Moja mentalita je od ostatných bojovníkov odlišná. 

Nie je tajomstvom, že Deontay vidí samého seba ako šampióna. „Keď o sebe rozmýšľam ako o šampiónovi, chcel by som tam prísť a nakopať mu zadok. Neprišiel by som do odvety s chlapíkom, s ktorým som prehral, aby som tam tancoval, držal protivníka a používal iba prednú ruku.“

Držiteľ opasku WBC má o svojej budúcnosti jasno. „Idem ukázať svetu a presvedčiť ho, že som najlepší a nikto sa ku mne nepribližuje. Joshua mal veľa príležitostí, kedy si mohol ísť po knockout. On však váhal. Jeho mentalita bola nastavená na prežitie. To je Kličkova metóda. Moje nastavenie je odlišné v tom, že som beštia, bojovník, kráľ... Toto je brutálny šport, a tak s ním aj zaobchádzam. Pre nikoho v ringu nemám lásku,“ povedal na záver Wilder.