Main Content

Ovečkin oznámil, kedy ukončí kariéru: Podarí sa to ruskej hviezde podľa plánu?

nedeľa, 8. december 2019 12:32 | Autor: Marek Ďaďo

Alexander Ovečkin s Conn Smythe Trophy
Alexander Ovečkin s Conn Smythe Trophy | zdroj: TASR

Alexander Ovečkin je bez najmenších pochybností najlepší strelec svojej doby. Ba čo viac, ešte stále sa môže stať najskórujúcejším hokejistom všetkých čias. Ruský útočník si vytýčil svoj cieľ a oznámil, kedy by sme ho na ľade mohli vidieť naposledy. 

Aj v 34 rokoch na Ovečkinovi nie je vidieť akékoľvek náznaky spomaľovania jeho hry. V tejto sezóne má nábeh pokoriť 55 gólovú hranicu, čo by bol tretí najlepší počin v kariére. V rozhovore pre ESPN spomenul aj míľnik, ktorý sa s jeho menom spája viac ako žiadny iný - rekord Waynea Gretzkeho v počte vstrelených gólov v NHL. 

 „Už by ste ma pravdepodobne na ľade nikdy viac nevideli,“ odpovedal Ovečkin na otázku, čo by nasledovalo, keby zlomil Gretzkeho rekord. Ako uvádzajú stránky Washington Post, ruský ostrostrelec má momentálne 216 gólové „manko“ na najlepšieho hokejistu všetkých čias. 

Ovečkin počas zámorskej kariéry doposiaľ skóroval 678-krát v 1115 zápasoch. Ak bude aj v nasledujúcich rokoch pokračovať v nastolenom tempe, čiže bude mať priemer aspoň 50 gólov za sezónu, mohol by rekord prekonať v sezóne 2023/2024 vo veku 38 rokov. 

Jeden z najznámejších Rusov sa vyjadril aj na tému zranení, ktoré ho chvalabohu obchádzajú. „Matka príroda mi dala pekelné telo. Ďakujem mame a otcovi, matke prírode.“ Samotný Wayne Gretzky priznal, že je to práve Ovečkin, kto by mohol jeho rekord pokoriť. „Má šancu dokázať to. Je to dobrý športovec a hrá v dobrej organizácii, s dobrými hráčmi. Ak sa mu to podarí, budem prvým, kto mu potrasie rukou,“ povedal Gretzky v marci pre NHL Network