Main Content

Michalovce po zmene trénera valcujú naďalej: Zeplínčania doma zdolali aj Trnavu

sobota, 7. december 2019 16:10 | Autor: TASR

MFK Zemplín Michalovce
MFK Zemplín Michalovce | zdroj: TASR

Michalovce 7. decembra (TASR) - Futbalisti Zemplína Michalovce zvíťazili v sobotu v 18. kole Fortuna ligy na domácej pôde nad Spartakom Trnava 2:0.

S chladným počasím sa v prvom polčase lepšie vysporiadali Michalovčania. V 7. minúte sa rútil na bránu hostí Sidibé, jeho strela išla tesne vedľa. V 21. minúte poslal Žofčák ceter do pokutového územia, lopta sa dostala k Savvidisovi, Rusov zneškodnil pokus gréckeho stredopoliara. Michalovčania sa dočkali gólu po uplynutí polhodiny hry, keď Rusov iba vyrazil center k Martínezovi a ten lobom otvoril skóre. Hostia pohrozili len strelou kapitána Grendela, ktorá o centimetre minula bránu.

V druhom polčase prebrali iniciatívu hostia, ktorých ale domáci do šancí nepustili. Prvú strelu na bránu mali až po hodine hry, Tavaresov projektil Kira s prehľadom chytil. Postupom času Michalovčania podnikali kontry, Soler a Hovhannisyan ešte neskórovali, ale v 82. minúte arménsky útočník trafil presne a defitívne tak zlomil zápas na michalovskú stranu.

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Trnava 2:0 (1:0)
Góly: 29. Martinéz, 82. Hovhannisyan. Rozhodovali: Marhefka - Kováč, Jánošík, ŽK: Martínez, Hovhannisyan, Vojtko – Tavares, Turňa, Dangubič, 1048 divákov.