Main Content

Nastal čas na odchod. Je zbytočné, aby Bale ostával v Reale Madrid

piatok, 6. december 2019 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Fungovanie Garetha Balea v Reale Madrid nefunguje. Waleský reprezentant by urobil najlepšie, keby zo španielskeho hlavného mesta odišiel.

Netreba si klamať. Nefunguje to. Konkrétne, spojenie Gareth Bale – Real Madrid nefunguje. Waleský futbalista vyhral v Madride v uplynulých sezónach veľa cenných trofejí, z ktorých je určite najcennejšia Liga majstrov. Zapísal sa do histórie do Bieleho Baletu, rozhodol dôležité zápasy. Priniesol Merengues radosť. Momentálne ale jeho fungovanie v hlavnom meste Španielska pripomína príslovie – Dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým sa nerozbije.

Neprejde prestupové obdobie, v ktorom by Bale nebol spájaný s odchodom zo Santiago Bernabeu. Počas uplynulého leta ho vehementne posielal preč tréner Zinedine Zidane. Ten následne z ničoho nič zmenil rétoriku a Walesan sa preňho stal dôležitým hráčom. Zrejme zasiahla vyššia sila (rozumej prezident klubu Florentino Perez). Gareth sa vrátil do zostavy, odohral niekoľko zápasov. 

Potom ale rozvíril vlnu kontroverzie sám hráč, ktorý po postupe Walesu na Euro oslavoval s vlajkou, na ktorej bolo napísané „Wales. Golf. Madrid. V tomto poradí.“ To je niečo, čo mu priaznivci Realu Madrid NIKDY neodpustia. Bol to jednoznačný otvorený útok na ich obľúbený klub, nech už sa Bale snažil byť akokoľvek vtipný. Piskot je to najmenej, čo mu mohli fanúšikovia Pusiniek odkázať.

K tomu prirátajme špekulácie o možnom návrate do Premier League, problémy so španielčinou a komplikácie s adaptáciou na španielsky typ života. A to sme ešte nespomenuli časté zdravotné problémy niekdajšieho najdrahšieho futbalistu na svete. Aj keď to v minulosti fungovalo, teraz už spojenie Bale – Real nefunguje a všetko nasvedčuje tomu, že ani fungovať nebude.

Real urobil mnoho krokov, na ktoré Bale nezabudne a Walesan spálil množstvo mostov, ktoré sa už nedajú dať dokopy.