Main Content

Je to oficiálne - Cristiano Ronaldo nevie prehrávať

štvrtok, 5. december 2019 10:07 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

K futbalu patrí rešpekt. K futbalu patria nielen prehry, ale aj výhry. Zrejme by to mal niekto povedať Cristianovi Ronaldovi, na ktorého adresu sa valí veľká kritika.

Komentár Jakuba Vaverku

Prečo nie je Cristiano Ronaldo najlepším hráčom futbalovej histórie? Napríklad preto, že sa v momentoch správa ako malé dieťa, ktoré nevie prehrávať. Tréningová drina, dokonalé telo, zaujímavý životný príbeh a boj do konca. Áno, áno, CR7 je človek, od ktorého sa toho dá veľa naučiť. Ale aby sa niekto v 34 rokoch správal ako ukrivdený mladík? Je to škoda. Ale hlavne preňho.

V pondelok Lionel Messi získal šiestu Zlatú loptu a prepísal históriu. Do poslednej chvíle sa predpokladalo, že by ju mohol získať aj obranca Liverpoolu Virgil Van Dijk, čo ankete časopisu France Football dodávalo potrebné napätie. Na ceremoniáli v Paríži sa objavili takmer všetky hviezdy z TOP 30. Cristiano Ronaldo, ktorý nakoniec skončil tretí, prítomný nebol. 

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že Portugalčan nechodí na ceremónie, na ktorých vie, že nemôže vyhrať. A tento raz vyhrať skutočne nemohol. Ukázal to však aj minulý rok, keď vyhral Luka Modrič. Práve Chorvát, ktorý tento raz nebol ani v TOP 30, povedal, že futbal je vo veľkej miere o rešpekte k druhým. A mal pravdu. Práve rešpekt je to, čo Ronaldo svojim súperom nepreukázal.

V tom čase CR prebral ceny pre najlepšieho hráča a útočníka minulej sezóny Serie A. Mohol to uhrať, že išiel tam, kde mu bolo povedané, že zvíťazí. Lenže ako sa neskôr ukázalo, rodák z ostrova Madeira sedel v aute do momentu, kým nebolo jasné, že zvíťazí práve on. Až potom sa na ceremónii ukázal. Keby nevyhral, neprišiel by ani tam

Cristiano Ronaldo (vpredu)
Cristiano Ronaldo (vpredu) | zdroj: TASR

Toto rozhodne nie je správne, ba priam je to úbohé. Áno, individuálne ankety sú do veľkej miery subjektívne a väčšina z nás po nich každoročne niekoľko dni nadáva, ale ako povedal Luka Modrič, ide o preukázanie rešpektu. Všetky trofeje, asistencie a góly sú zbytočné, keď sa vytráca takáto dôležitá ľudská vlastnosť.

A miliónmi sledovaný človek ako CR7 rozhodne je, by sa mal správať dospelejšie. Veď treba vedieť aj prehrávať.