Main Content

Rapinoe sa pustila do Messiho, Zlatana aj Ronalda: Majú strach?

štvrtok, 5. december 2019 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe | zdroj: TASR

Megan Rapinoe získala Zlatú loptu a je najlepšou hráčkou na svete. Svoj vplyv chce využiť aj na mimofutbalové témy. Preto sa aktuálne pustila do mužských hviezd, ktoré sú podľa nej alibistické.

Kapitánka americkej futbalovej reprezentácie a veľká bojovníčka za práva žien Megan Rapinoe sa rozhovorila o chýbajúcej podpore zo strany mužských futbalových hviezd. Rapinoe vyhrala Zlatú loptu a momentálne medzi futbalistkami niet vplyvnejšej osoby.

Rapinoe sa nepáči prístup Lionela Messiho či Cristiana Ronalda k problémom, ktorý najsledovanejší šport na svete má. „Chcem zakričať – Cristiano, Leo, Zlatan, pomôžte mi,“ začala svoj prehovor pre časopis France Football.

„Tieto veľké hviezdy sa do ničoho nezapájajú, pritom je v mužskom futbale toľko problémov. Majú strach, že o niečo prídu? Veria tomu, že problémy neexistujú. Kto by vymazal Messiho alebo Ronalda z futbalovej mapy, keby povedali niečo o sexizme alebo rasizme?“ pokračovala bojovníčka za práva komunity LGBTI.

„Zlatá lopta je odmenou v dvoch prípadoch. Na jednej strane, som veľmi dobrá futbalistka. Na druhej strane, môj aktivizmus láka podporu,“ myslí si. „Ľudia chápu, že sa snažím nájsť riešenia na spoločenské problémy. Ideou je dodať silu druhým, aby hovorili hlasnejšie,“ zakončila 34-ročná futbalistka.