Main Content

VIDEO: Čaká ho ďalší trest? Černák tvrdým hitom zranil ďalšieho súpera

V nočných zápasoch NHL uspela aj Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom, ktorá vyhrala na ľade Nashvillu Predators 3:2 po predĺžení a zastavila sériu troch prehier. O víťazstve "bleskov" rozhodol Nikita Kučerov. Černák bol na ľade 16 minút a 7 sekúnd, na bránku domácich vystrelil trikrát, ale opäť sa zapísal aj medzi potrestaných.

Černák bol vylúčený na dve minúty v tretej tretine, keď tvrdým hitom atakoval Daniela Carra z Nashvillu. Statný Košičan súpera pri náraze zasiahol rovno do hlavy a po nedávnom dvojzápasovom dištanci, kedy Rasmusovi Dahlinovi spôsobil otras mozgu, ho zrejme čaká ďalšie disciplinárne vyšetrovanie a možno aj dodatočný prísnejší trest. Carr po hite od Černáka zápas kvôli zraneniu nedohral. 

Vylúčenie Černáka využil na vyrovnávajúci gól na 2:2 Kyle Turris, ktorý v predchádzajúcich siedmich dueloch bol len zdravým náhradníkom. Do bodových štatistík sa Černák opäť nezapísal, na konte má len jeden gól, ktorý strelil v úvodnom zápase Lightning v sezóne. V ďalších 21 dueloch vyšiel bodovo naprázdno.