Main Content

Klopp o prestupovom období: Vždy sme pripravení konať

utorok, 3. december 2019 17:07 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Káder neohrozeného lídra tabuľky Premier League a víťaza minulej sezóny Ligy majstrov sa síce môže zdať kompletný, no aj v ňom sa podľa médií môže nájsť priestor na vylepšenie.

S prichádzajúcim prestupovým obdobím sa prirodzene na trénera Liverpoolu, Jurgena Kloppa, začínajú valiť vlny otázok, ktoré skúmajú prestupové plány klubu z Anfield Road. Liverpool sa v lete 2019 počas prestupového okna nepretrhol, keďže do prvého tímu priviedol len jednu posilu, brankára Adriana, ktorý prišiel zadarmo z West Hamu. 

V januári 2020 to však môžu zmeniť, keďže s Liverpoolom je spájaných viacero hráčov svetovej kvality. Možnú aktivitu a teda nákup posíl počas zimy nevyvrátil ani tréner Jurgen Klopp, ktorý v rozhovore pre Sky Sports povedal: „Veľmi o prestupovom období nehovoríme, my sme vždy pripravení konať, samozrejme ak sa naskytne správna príležitosť. Je to iné ako v lete, keďže sa riešia iné problémy a kluby sú inak nastavené, samozrejme počas leta končí prestupové v Anglicku oveľa skôr ako inde v Európe, čo anglickým klubom len ubližuje, uvidíme, ako to bude v budúcnosti,“ načal Jurgen Klopp v interview pre Sky Sports. 

Liverpool môže podľa správy od Sky Sports pomýšľať nad kúpou stredného obrancu respektíve stredného záložníka so zmyslom tvoriť hru. Mien sa spomína veľa, no najvýraznejšie vyčnievajú Jadon Sancho, Mario Gotze či Sander Berge. Klopp sa taktiež nevyhol otázke o situácií v Manchestri City, kde Pep Guardiola vylúčil nákup zimných posíl aj napriek tomu, že na 1.miesto strácajú MCFC už 11 bodov. „Úprimne, o tomto počujem prvýkrát. Nie je našou úlohou riešiť prestupové okno Manchestru City, ani ho neriešime. Neprekvapuje ma to, ale nie je to pre nás dôležité,“ ukončil nemecký tréner.