Main Content

Reakcia Petry Vlhovej po druhom mieste v slalome Svetového pohára

nedeľa, 1. december 2019 22:23 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Killington 1. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla premiérové pódiové umiestnenie v tejto sezóne Svetového pohára.

V nedeľnom slalome v americkom Killingtone skončila Vlhová druhá o 2,29 sekundy za suverénnou domácou víťazkou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia bola Švédka Anna Swennová-Larssonová s mankom 2,73 s.

Petra Vlhova (RTVS): "Ak mám povedať úprimne, cítila som sa hrozne. Najmä som bojovala sama so sebou, bolo pre mňa trošku ťažšie potvrdiť pódium po tom, čo sa stalo v Levi. Možno som mala aj šťastie, vyše dve sekundy od Mikaely sú veľmi veľa. Som však spokojná, že som na pódiu a teším sa."

Shiffrinová mala pohodlný náskok, no napriek tomu sa nespoliehala len na jazdu na istotu. Tiež sa dopustila zaváhaní, ale na rozdiel od svojej veľkej slovenskej rivalky vygradovala výkon, zvládla aj kľúčovú kombináciu zavretých bránok na terénnej nerovnosti tesne pred tretím medzičasom a v cieli slávila s obrovským náskokom. "Bola to riadne divoká jazda. Išla som úplne na limite," citovala Shiffrinovú agentúra SID.

Trojnásobná obhajkyňa veľkého glóbusu zvýšila vedenie v celkovom poradí seriálu so ziskom 340 bodov, figuruje tiež na čele hodnotenia disciplíny. Vlhová sa posunula na tretiu priečku celkového poradia (138 b.), v slalome je štvrtá, keď v ňom získala prvých 80 bodov v sezóne.

Výsledky slalomu SP v Killingtone:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:50,45 min, 2. Petra VLHOVÁ (SR) +2,29 s, 3. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +2,73, 4. Christina Ackermannová (Nem.) +3,08, 5. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +3,41, 6. Katharina Liensbergerová (Rak.) +3,73, 7. Roni Remmeová (Kan.) +3,88, 8. Katharina Gallhuberová (Rak.) +4,15, 9. Michelle Gisinová (Švaj.) +4,28, 10. Irene Curtoniová (Tal.) +4,40