Main Content

Nitra doma nestačila na Budapešť

nedeľa, 1. december 2019 19:25 | Autor: TASR

MAC Ujbuda Budapešť
MAC Ujbuda Budapešť | zdroj: TASR

Nitra 1. decembra (TASR) - Hokejisti Nitry prehrali v nedeľu v zápase 27. kola Tipsport Ligy doma s Budapešťou 1:2 po predĺžení.

Aktívnejším mužstvom v prvej tretine boli domáci. Nitrania išli do vedenia už po necelej minúte zásluhou Mitcha Versteega, ktorý vymietol horný roh Báliszovej brány. Po zvyšok tretiny mal zápas priemerné tempo a diváci veľa vyložených šancí nevideli.

Herné zlepšenie priniesla druhá polovica prostrednej časti. Nitrania mali šance na zvýšenie svojho náskoku, ale stroskotali na výborne chytajúcom Báliszovi. Postupne nevyužili dobré príležitosti Scheidl, Fominych či unikajúci Čaládi. V 35. minúte chyboval v útočnom pásme Kerbashian, keď nahral do úniku Pittovi, a ten aj s prispením žŕdky vyrovnal na 1:1. Rovnaký hráč si mohol zopakovať podobný gól aj v 38. minúte, ale z mikrosúboja tentokrát vyšiel víťazne brankár Šimboch.

V 43. minúte pálil v presilovej hre nebezpečne Yellow Horn, ale Bálisz hostí opäť podržal. Nitrania sa ťažko presadzovali cez organizovaných hostí, ktorí vyrážali do protiútokov. V 52. mal na hokejke gól Mitch Versteeg, no z dobrej pozície netrafil bránu. V závere hrali hostia presilovú hru bez gólového efektu. V riadnom hracom čase už gól nepadol.

V tretej minúte predĺženia mohol rozhodnúť Morrison, ale v úniku netrafil bránu. Na opačnej strane ukončil zápas gólom Langkow, ktorého ešte nepríjemne kolenom atakoval Blackwater. Hostia si tak z Nitry odviezli cenné dva body.

HK Nitra - MAC Ujbúda Budapešť 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 1. M. Versteeg (Blackwater) - 35. Pitt, 65. Langkow Rozhodovali: Adamec, Tvrdoň - Kacej, Gegáň, vylúčení: 2:4, navyše: Blackwater (Nitra) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky a oslabenia: 0:0, 3113 divákov.