Main Content

Petra Vlhová zhodnotila šieste miesto v obrovskom slalome v Killingtone

nedeľa, 1. december 2019 09:20 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Killington 30. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila šiestu priečku v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára.

V Killingtone nevyužila priebežnú druhú pozíciu po prvom kole, keď v súčte zaostala za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou o 65 stotín sekundy. Druhá skončila ďalšia Talianka Federica Brignoneová (+0,26 s), tretia bola domáca Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,29).

Dvadsaťtriročná Bassinová dosiahla premiérové prvenstvo v kariére. "Som nesmierne šťastná, užívam si to, až nemám slov. Konečne sa mi vydarili dve jazdy, na štarte som sa cítila v pohode. Nepripúšťala som si tlak, išla som podľa mojich predstáv a vyšlo to," povedala víťazka vo vysielaní Eurosportu.

Vlhová obsadila v októbrovej ouvertúre štrnástu priečku, v tejto súťaži sa premiérovo v novej sezóne umiestnila v prvej desiatke, ale v namiesto boja o pódium si pohoršila o štyri pozície. Chýbala jej dravosť, už v úvode trate prišla o náskok, ktorý mala k dobru na Brignoneovú. Napokon si pripísala trinásty čas druhého kola. "Som nahnevaná ešte z Levi, aj z toho, čo sa stalo dnes. Mám dojem, že v tomto ročníku mi idú prvé kolá, ale nejdú mi druhé. Musím len pokračovať a v slalome ísť naplno," povedala pre RTVS slovenská reprezentantka, na ktorú v nedeľu čaká slalom (15.45/19.00 SEČ). Brignoneovú odsunula z vedúcej priečky až krajanka Bassinová, ktorá sa vyrovnala s úlohou líderky a postrážila si premiérový úspech.