Main Content

VIDEO: Slavia žiada od Lukakua ospravedlnenie: Absolútne odmietame, že by k tomu prišlo

sobota, 30. november 2019 10:06 | Autor: TASR

Romelu Lukaku strieľa druhý gól Interu
Romelu Lukaku strieľa druhý gól Interu | zdroj: TASR

Praha 30. novembra (TASR) - Český futbalový klub Slavia Praha kategoricky odmietol obvinenia Romelua Lukakua z rasistického správania divákov počas stredajšieho zápasu Ligy majstrov. Inter Miláno zvíťazil v Prahe 3:1, belgický útočník strelil gól a prihral na oba Lautara Martineza.

Po zápase vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby podnikla kroky proti českému majstrovi pre urážky z tribún. "Verím, že UEFA niečo urobí. Pretože po prvom góle Lautara Martineza tak zareagoval celý štadión," vyhlásil Lukaku. Slavia sa po stretnutí ospravedlnila za izolované nevhodné prejavy: "Všetky rasistické či xenofóbne útoky dôrazne odmietame, platilo to v minulosti, platí to i teraz a bude to platiť aj v budúcnosti. Za nenávistné prejavy niekoľkých jedincov sa ospravedlňujeme."

Jeho slová o hromadnom rasistickom správaní však "zošívaní" dôrazne odmietli a vyzvali Lukakua, aby sa za svoje tvrdenie ospravedlnil. "Absolútne odmietame, že by prišlo k rasovo motivovanému skandovaniu celého štadióna. Opäť sme analyzovali dostupné zábery a nič nepotvrdilo Lukakuovo tvrdenie. Rovnako ako sme sa my ospravedlnili za konanie jednotlivcov, bolo by teraz vhodné, aby sa aj Lukaku ospravedlnil za svoje vyjadrenia," citoval vyhlásenie Slavie web iDnes.cz.