Main Content

Disciplinárka trestala: Slovan s pokutou, DAC sa trestu vyhol, medzi potrestanými aj Trnava

sobota, 30. november 2019 07:52 | Autor: TASR

Fanúšikovia Spartaka Trnava
Fanúšikovia Spartaka Trnava | zdroj: TASR

Bratislava 29. novembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) uložila Slovanu Bratislava pokutu 5000 eur za správanie jeho fanúšikov počas zápasu 15. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach.

Finančný trest vymerala DK "na základe Správy delegáta stretnutia a Oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí, za HNS divákov (vulgárne pokriky s provokatívnou propagáciou hnutia potláčajúcou základné práva a slobody)".

Sankciu dostal aj Spartak Trnava za výtržnosti v stretnutí 16. kola s AS Trenčín. Za vulgárne pokriky, použitie pyrotechniky a poškodenie sociálnych zariadení na štadióne jej priaznivcami zaplatí 500 eur. Dunajská Streda sa finančnému postihu vyhla, za nešportové správanie fanúšikov počas zápasu v Michalovciach vyviazla s pokarhaním. Rovnaký trest dostali aj Zemplínčania za organizačné nedostatky (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky).

V druhej lige zaplatí mastnú pokutu FC Košice za správanie divákov počas zápasu s Trebišovom. Podľa DK sa priaznivci prezentovali vulgárnymi pokrikmi, hrubými urážkami SFZ, strhnutím vlajky SFZ, použitím pyrotechnikmi a vhodením predmetu do tváre rozhodcu. Klub zaplatí 2000 eur. Dvesto zaplatí Trebišov za nezvládnutú organizáciu duelu. Informácie pochádzajú z piatkovej úradnej správy SFZ.