Main Content

Emery na odchod nemyslí: Stále mám silnú podporu

štvrtok, 28. november 2019 12:27 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Tréner Arsenalu je pod tlakom z nepriaznivých výsledkov, no podľa vlastných slov o odchode z klubu neuvažuje práve vďaka podpore od vedenia. 

Unai Emery sa chopil kormidla v londýnskom Arsenale ešte v lete 2018. Do aktuálne prebiehajúcej sezóny vstúpil s Arsenalom prekvapivo dobre, no kvalitná forma im dlho nevydržala. Aj napriek značným letným posilám ako Nicolas Pepe, Dani Ceballos či Kieran Tierney upadla hra „The Gunners“ do útlmu, za čo svedčí aj fakt, že z troch bodov sa naposledy tešili ešte pred viac ako mesiacom (24.10, výhra 3:2 nad Guimaraesom v Európskej lige, pozn. redaktora).

Na španielskeho trénera sa teda prirodzene postupne začala valiť vlna kritiky, keďže Arsenal nielenže nebodoval, ale aj štatisticky predvádzal mizerné výkony. Emeryho odchod si praje viacero priaznivcov Arsenalu aj z dôvodu, že v tomto období je bez práca viacero kvalitných trénerov, ktorí by sa mohli ujať londýnskeho giganta. Napriek tomu sa však vedenie zastáva Unaia Emeryho v plnej miere, čo potvrdil aj samotný tréner v rozhovore pre Sky Sports. „Klub ma stále podporuje. Cítim od nich silnú podporu a dôveru v tom, čo robím. Klub má v tomto silnú zodpovednosť a ja sa vďaka ich podpore cítim silní. Moja zodpovednosť je vrátiť sa späť silnejší a zlepšiť našu situáciu,“ načal v interview pre Sky Sports Unai Emery.

Arsenal herne tápe a aby toho nebolo málo, mentálne spolu nedrží ani kabína, v ktorej v poslednej dobe rezonovali situácie ako faux-pas Granita Xhaku či vyjadrenia Pierre-Emerick Aubameyanga na adresu trénera a budúcnosti v klube. Zdá sa teda, že Emery naďalej ostáva priamočiaro odhodlaný zlepšiť formu svojho kádru, pričom sám vie, čo treba zmeniť ako prvé. „Musíme si prinavrátiť odhodlanie. Potrebujem nájsť nový balans a musíme hrať viac kompaktne. Máme skvelých hráčov, ktorí však aktuálne hrajú bez sebavedomia,“ ukončil Emery.