Main Content

Problémy rasistického trénera narastajú: Okrem urážok hráčov aj kopal a udieral

štvrtok, 28. november 2019 11:44 | Autor: Marek Ďaďo

Bill Peters
Bill Peters | zdroj: TASR

Na súčasného trénera Calgary Flames, Billa Petersa, sa to poriadne valí. Len pred niekoľkými dňami bol obvinený z rasizmu, a teraz bude musieť čeliť ďalším nepríjemný otázkam ohľadom fyzických útokov na svojich zverencov. 

Ako informuje portál Sportsnet, súčasný tréner Plameňov z Calgary musí okrem nepríjemnej situácie s rasizmom, ktorá zapríčinila, že sa v poslednom zápase medzi Flames a Buffalom neobjavil na lavičke, čeliť aj obvineniam týkajúcich sa fyzických útokov na hráčov. Kouč Caroliny HurricanesRod Brind’Amour, ktorý bol kedysi Petersovým asistentom, tieto obvinenia potvrdil. 

„Určite sa to stalo, tie dve záležitosti, o ktorých sa hovorí,“ povedal Brind’Amour. O fyzických útokoch Petersa informoval jeho bývalý zverenec Michal Jordán. Český bek odohral pod Petersom časť dvoch sezón v NHL. 

„Nikdy by som nikomu neprial nič zlé, ale dostaneš, čo si zaslúžiš Bill. Počas zápasu ma kopol a udrel iného hráča do hlavy,“ napísal Jordán na Twitter. Vedenie Calgary zatiaľ neumožnilo Petersovi tieto obvinenia komentovať. 

Podľa Brind’Amoura to hráči v tej dobe zvládli na výbornú, išli priamo za vedením, a potom sa už podobný incident nikdy nezopakoval. Všetok zmätok okolo Petersa začal po tom, čo bývalý hráč Banskej BystriceAkim Aliu, napísal na sociálnu sieť, že ho Peters počas jeho pôsobenia v AHL pravidelne rasisticky urážal.