Main Content

Koľko stál "Zápas storočia"? Novotný tvrdí, že do Attilu preinvestovali cez 10 miliónov KČ

štvrtok, 28. november 2019 11:43 | Autor: Marek Ďaďo

Ondřej Novotný
Ondřej Novotný | zdroj: Instagram Ondřej Novotný

Od Zápasu storočia už ubehol nejaký čas. Dianie okolo Attilu Végha a Karlosa Vémolu mierne utíchlo, ale stále nájdeme mnoho rozhovorov, či postrehov upínajúcich sa k onomu veľkému večeru. V interview pre český portál idnes.cz sa promotér Oktagonu, Ondřej Novotný, okrem iného rozpovedal aj o čiastke, ktorá organizácia minula na vzkriesenie Attilu Végha. 

Ondřej Novotný je v posledný týždňoch obrovská hviezda. So svojím tímom dokázali spromovať niečo, čo je na československom území prepieranou témou. O MMA už vedia všetci a záujem je enormný. Zápasom storočia to však neskončilo, ba práve naopak, o zmiešané bojové umenia je obrovský záujem. Sám Novotný čelí množstvu otázok reportérov a v rozhovore pre idnes.cz odpovedal na niekoľko zaujímavých dotazov. 

Český promotér a moderátor dokonca povedal, že usporiadať podobný večer stojí medzi 10 až 20 miliónmi českých korún a zároveň priznal, že najviac peňazí ide na bojovníkov. V ten večer pochopiteľne hlavne na Vémolu s Véghom.

Attila Végh a Karlos Vémola
Attila Végh a Karlos Vémola | zdroj: OKTAGON MMA

Novotný to nevníma ako jednorazovú investíciu. „Do Attilu sme za tri roky, kedy sa dvíhal z prachu, investovali cez 10 miliónov,“ prezradil. Aj táto čiastka je uvedená v českých korunách. Do československého šampióna teda „naliali“ takmer 400 tisíc €

Je sympatické, že organizácii nejde až tak o peniaze, ako o spropagovanie MMA ako takého. Novotný je zástancom názoru, že MMA je vrchol bojových športov a každému rodičovi by poradil, aby svoje dieťa prihlásil na judo, ktoré by mu dalo základy padania, keďže ľudia padajú celý život. Jednoducho povedané - bojové športy podľa neho dokážu zoceliť človeka a nevníma ich ako šport, v ktorom sa ubližuje druhým.

Attila Végh pozápasový rozhovor
Attila Végh pozápasový rozhovor | zdroj: OKTAGON MMA

Častým argumentom kritikov sú tvrdenia, že zápasníci sú hlupáci a časté udery do hlavy ich inteligencii nepridávajú. „Keď niekto hovorí, že sú to blbčekovia, ukazuje to na jeho vlastnú inteligenciu a so mnou to nepohne ani o centimeter,“ dodal.