Main Content

Čarujúci Halák privádzal Tatarovcov do zúfalstva: VIDEO úžasného zákroku slovenského hrdinu Bostonu

Slovenský brankár Jaroslav Halák priviedol Boston Bruins v zámorskej NHL k hladkému víťazstvu na ľade svojho niekdajšieho klubu Montrealu Canadiens 8:1. Halák zaznamenal 36 úspešných zákrokov, po bode za asistenciu si pripísali Zdeno Chára z tímu hostí a Tomáš Tatar v domácom drese. Pre Boston to bol štvrtý triumf za sebou, Montreal ťahá šnúru piatich prehier.

Canadiens boli v každej tretine strelecky aktívnejší, ale skvele chytajúci Halák inkasoval iba raz a dosiahol 97,3-percentnú úspešnosť zákrokov. Parádnym zákrokom sa slovenský hrdina Bostonu blysol v druhej tretine, keď ľavou nohou vykopol puk smerujúci do bránky a poradil si aj s bekendovou dorážkou Charlesa Hudona. V deviatom dueli sezóny si tak pripísal piaty triumf a vzájomnú bilanciu s bývalým kolegom z Montrealu Careym Priceom vylepšil už na 6:0. 

Halák prehral v riadnom hracom čase v tejto sezóne iba raz, v októbri na ľade Colorada. Kouč Bostonu Bruce Cassidy ho chválil najmä za prvú tretinu, keď ešte nebolo rozhodnuté: "Halák nás podržal. Mal niekoľko skvelých zákrokov, lebo v hre piatich proti piatim boli na začiatku lepší. Našťastie nám dvakrát vyšla presilovka a neskôr sme pridali ďalšie pekné góly."