Main Content

Boj o Eriksena vrcholí: K Realu Madrid sa pridal ďalší gigant

utorok, 26. november 2019 13:03 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Prestupový boj o Christiana Eriksena vrcholí, pričom najbližšie k jeho zisku má dvojica veľkoklubov. 

Christian Eriksen sa po rokoch v kádri Tittenhamu bude takmer určite sťahovať. Dánsky ofenzívny stredopoliar stále nepredĺžil svoj kontrakt s klubom zo severného Londýna, pričom jeho aktuálna zmluva má platnosť len do leta 2020. O odchode dánskej hviezdy sa veľa hovorilo ešte v lete 2019, no tam na poslednú chvíľu prestup do Realu Madrid či Parížu Saint-Germain napokon nevyšiel. Teraz informuje denník Sky Sports o tom, že okrem Realu Madrid sa do boja o zisk nadaného tvorcu hry nedávno zapojil aktívne aj Juventus.

Produkt prestížnej akadémie Ajaxu Amsterdam prišiel do Tottenhamu Hotspur ešte v lete 2013, odkedy odohral v bielom drese až 292 zápasov s bilanciou 68 gólov a 87 asistencií. Eriksen sa za roky v tíme Spurs vypracoval na hviezdu svetovej triedy a práve vďaka nemu sa z ofenzívy Tottenhamu stala silná zbraň. Zdá sa však, že statické obdobie v tíme „Kohútov“ je na konci. Pred pár dňami nahradil Mauricia Pochettina portugalský taktik Jose Mourinho a vzhľadom na končiace sa zmluvy Eriksena a ostatných príde pravdepodobne aj k výraznejšiemu prestavaniu kádra. 

O 27-ročného dánskeho reprezentanta sa aktívne zaujíma Real Madrid, ktorý sa snaží nájsť nový dynamický tvorivý prvok do svojej zostavy. Do cesty sa im však podľa Sky Sports značne postavil Juventus, ktorý taktiež plánuje získať skúseného Dána v lete 2020 zadarmo. Všetko aktuálne nasvedčuje tomu, že Eriksen so svojim agentom len čakajú do zimného prestupového obdobia, aby si mohli vypočuť ponuky od záujemcov a prípadne tak podpísať kontrakt s platnosťou od júla 2020. Aktuálne sa zdá, že o jeho služby zabojuje len dvojica Real Madrid a Juventus, pričom skôr sa uvádzali aj PSG, Bayern Mníchov či Inter Miláno.