Main Content

Hovorka končí v Pardubiciach. Mal zlý vplyv na mužstvo

pondelok, 25. november 2019 18:59 | Autor: TASR

Marek Hovorka
Marek Hovorka | zdroj: TASR

Pardubice 25. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marek Hovorka podľa trénera HC Dynamo Pardubice Radeka Bělohlava českému extraligistovi chýbať nebude.

"Mal zlý vplyv na mužstvo. Potom tam bol incident počas posledného zápasu so Zlínom. Myslím, že ani jeho výkony nezodpovedali postaveniu, ktoré mal v tíme. Myslím, že nám chýbať nebude," citoval slová trénera Pardubic portál domacinoviny.cz.

K ukončeniu spolupráce došlo po zápase v Zlíne, ktorý pardubický tím prehral 0:3. "Rozhodli sme sa, že Marek Hovorka nebude ďalej pôsobiť v našom tíme. Jeho ďalší angažmán budeme riešiť. Rád by som sa mu poďakoval za odvedené služby a poprial mu veľa zdravia a šťastia v ďalšej kariére," uviedol športový manažér Jaromír Kverka.

Skúsený slovenský útočník prišiel do Pardubíc počas sezóny 2018/2019 po tom, čo si v drese Admiralu Vladivostok vyskúšal Kontinentálnu hokejovú ligu. Pardubiciam výrazne pomohol k záchrane v najvyššej súťaži. Po príchode odohral 37 zápasov, v ktorých získal 21 kanadských bodov za 15 gólov a 6 asistencií. V ročníku 2019/2020 nastúpil do 16 stretnutí, v nich mal bilanciu 3 góly a 3 asistencie.

Pardubice boli pre neho už ôsme pôsobisko v najvyššej českej súťaži. V minulosti nastupoval aj za Ústí nad Labem, Mladú Boleslav, Kladno, Spartu Praha, Karlove Vary, Chomutov a Vítkovice.