Main Content

VIDEO: Reprezentant Haraslín v Poľsku opäť skóroval: Až trikrát sme v zime čakali na VAR

nedeľa, 24. november 2019 12:34 | Autor: TASR

Lukáš Haraslin
Lukáš Haraslin | zdroj: TASR

Varšava 24. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín sa v sobotnom zápase 17. kola poľskej Ekstraklasy podieľal gólom na víťazstve Lechie Gdaňsk nad LKS Lodž (3:1). V 24. minúte vyrovnal na priebežných 1:1.

"Potrebovali sme sa chytiť. Som rád, že sme nakoniec získali tri body," uviedol po zápase pre www.csm-agency.sk vymrznutý Haraslín. V čase duelu bolo v Gdansku pod nulou, pocitová teplota sa pohybovala okolo mínus sedem stupňov Celzia.

Zápas sa nezačal pre domácich dobre, po deviatich minútach sa nováčik ujal vedenia. O vyrovnanie sa postaral Haraslín, v 24. minúte najlepšie zareagoval na center z pravej strany a z ťažkého uhla poslal loptu do brány. "Vzápätí sme dali ďalší gól, hneď po zmene strán sme zvýšili naše vedenie. Bolo to veľmi dôležité víťazstvo. Sme v prvej osmičke, verím, že sa nakopneme k úspešnej sérii a v tabuľke budeme stúpať," povedal 23-ročný krídelník, ktorý bol podľa indexu InStat tretím najlepším hráčom zápasu.

Duel sa nadstavoval až o osem minút. "Až trikrát sme čakali na VAR. Nechápem, že v sporných momentoch v Anglicku alebo v Nemecku je výsledok známy veľmi rýchlo, tu sa čaká veľmi dlho. Nie je nič príjemné čakať v zime... Len pre zaujímavosť: na základe VAR-u nám rozhodca neuznal dva góly a zrušil nariadenú penaltu," pokračoval.

Haraslín sa vyjadril aj k žrebu play off Ligy národov. Slovensko v marci privíta Írsko a v prípade víťazstva nastúpi na ihrisku Bosny a Hercegoviny alebo Severného Írska. "Verím, že zdoláme Írov a potom vo víťaznej eufórii dokážeme uspieť aj vonku. Je to však ešte veľmi ďaleko, dovtedy každý z nás bude bojovať vo svojich kluboch. Verím, že v marci budeme v dobrej forme a potešíme slovenských fanúšikov," dodal.