Main Content

Zlé správy zo žrebu baráže: Prípadne finále bude nesmierne ťažké

piatok, 22. november 2019 13:05 | Autor: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Nyon 22. novembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v prípade postupu do finále play off o majstrovstvá Európy na pôde súpera.

Semifinálový duel B-divízie proti Írsku odohrá 26. marca doma, o päť dní neskôr sa môže stretnúť s víťazom zápasu Bosna a Hercegovina - Severné Írsko.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ten predovšetkým určil konečné zloženie štyroch vetiev play off. "Slovenská" B-divízia bola jasná už po záverečnom kole kvalifikácie, rovnako ako najnižšia D-divízia. V "áčku" zostal iba Island, zatiaľ čo v "céčku" sa nazbieralo až sedem mužstiev. Škótsko, Nórsko ani Srbsko sa ako víťazi skupín Ligy národov nemohli hýbať, kvarteto doplnil Izrael. Maďarsko, Bulharsko a Rumunsko sa dostali do A-divízie.

Postupujúci medzi Bulharskom a Maďarskom bude hostiť úspešného z dvojice Island - Rumunsko. V "céčku" bude mať výhodu domáceho prostredia víťaz zápasu Nórsko - Srbsko na úkor Škótska alebo Izraela. Pokiaľ si v semifinále "déčka" Gruzínsko so slovenským trénerom Vladimírom Weissom poradí s Bieloruskom, nastúpi doma aj proti postupujúcemu z dua Severné Macedónsko a Kosovo.

Hrá sa na jeden zápas, ak sa súboje skončia v riadnom hracom čase remízou, klasicky nasledujú predĺženie na 30 minút, prípadne jedenástkový rozstrel. Konečný zoznam účastníkov šampionátu bude známy až v marci, ale žreb záverečného turnaja sa koná už v sobotu 30. novembra. Zloženie dvadsiatich priamo postupujúcich ani šestnástich tímov v play off si nevyžaduje dodatočný žreb, ktorý bol naplánovaný na 1. apríla. Otváracie stretnutie ME je na programe 12. júna v Ríme, finále o mesiac neskôr v Londýne.

semifinále play off:

A-divízia: Island - Rumunsko, Bulharsko - Maďarsko*

B-divízia: Bosna a Hercegovina - Severné Írsko*, SLOVENSKO - Írsko

C-divízia: Škótsko - Izrael, Nórsko - Srbsko*

D-divízia: Gruzínsko - Bielorusko*, Severné Macedónsko - Kosovo

*víťaz hrá finále doma