Main Content

Aubameyang odmieta novú zmluvu: Čaká na svoj vysnívaný klub

štvrtok, 21. november 2019 17:31 | Autor: Timotej Gašper

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Gabonský útočník a Arsenal majú pravdepodobne rozdielne predstavy o budúcnosti.

Pierre-Emerick Aubameyang sa stal hráčom londýnskeho Arsenalu na konci januára 2018, kedy ho kúpili z Borussie Dortmund za 65 miliónov eur. Rýchlonohý snajper si perfektnú formu previezol aj do Premier League, kde s takmer okamžite stal ofenzívnym symbolom celku z Emirates Stadium. V 79 zápasoch dal dovedna úctyhodných 50 gólov, vlani sa stal spolu s Maném a Salahom najlepším strelcom sezóny (22 gólov) a aj v tomto ročníku mu to páli, za čo svedčí deväť strelených gólov. Ako dlho však bude ešte africký futbalista obšťastňovať fanúšikov „The Gunners“ je nateraz nejasné. Podľa médií čaká útočník na ponuku od FC Barcelona

Španielsky plátok Sport prišiel so správou, podľa ktorej gabonský reprezentant neplánuje spojiť ďalšie roky s Arsenalom, pričom k jeho potenciálnej túžbe po odchode do Barcelony môže prispievať aj nerovnomerná forma klubu počas tejto jesene či osoba trénera Unaia Emeryho. Aktuálny kontrakt Pierre-Emericka Aubameyanga vyprší na Emirates Stadium v lete 2021, čo Arsenal pomaly ale isto tlačí k rokovaniam o jej predĺžení a samozrejme vylepšení. Terajší kontrakt 30-ročného útočníka mu týždenne vynáša približne 195 tisíc libier, pričom nová verzia by pravdepodobne sľubovala navýšenie na minimálne 250 tisíc libier týždenne. 

Katalánsky klub má momentálne v ofenzíve pretlak kvality, skúsenosti aj mladej krvi, keďže okrem ikonického Lionela Messiho je tam Luis Suaréz, Antoine Griezmann, Carles Pérez, Ansu Fati či Ousmané Dembélé. Špekuluje sa však, že Luis Suaréz už nefiguruje v plánoch vedenia FCB, ktoré sa tak už dlhšiu dobu ohliada za vhodnou náhradou, pričom okrem Tima Wernera či Erlinga Haalanda spadá do úvahy aj Pierre-Emerick Aubameyang. Správa od plátku Sport dodáva, že gabonský útočník respektíve krídelník sa na teraz s odchodom neponáhľa, no ak by sa mal v kariére posúvať do klubu ako Barcelona, takmer naisto by k tomu došlo v lete 2020.