Main Content

Pochettino si dlho neoddýchne: Kedy ho môže Bayern získať?

štvrtok, 21. november 2019 14:24 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Argentínsky tréner si po výpovedi od Tottenhamu dlhé obdobie voľna pravdepodobne neužije. 

V utorok 19.novembra vyšla na povrch informácia, podľa ktorej vedeniu Tottenhamu Hotspur pretiekol šálok trpezlivosti a rozhodli sa ukončiť spoluprácu s argentínskym trénerom Mauriciom Pochettinom. 47-ročný tréner bol na lavičke Tottenhamu od mája 2014 a za päť a pol roka dokázal s londýnskym veľké veci. Pochettino síce nevyhral do vitrínu ani jednu trofej, no dokázal stabilizovať tím veľkých hviezd, držať správne nastavenie aj ideológiu klubu, vďaka čomu sa Tottenham dištancoval od výrazných prestupových ťahov či problémov v štruktúrach klubu. Čerešničkou na torte boli boje o najvyššie priečky v Premier League či samozrejme finále Ligy majstrov, v ktorom podľahli Liverpoolu

Pochettino však skončil kvôli veľmi zlej jesennej forme, za ktorú vraví aj forma v Premier League, kde Spurs vyhrali len 3 z 13 kôl a patrí im 14.miesto. Od utorka je tak na voľnej nohe, pričom na jeho miesto prakticky obratom zasadol Jose Mourinho. Argentínsky kouč však dlho bez práce nebude, keďže podľa správ od nemeckej verzie Sky Sports je horúcim kandidátom na post trénera v Bayerne Mníchov. Aj nemecký klub menil nedávno trénera, pričom aktuálne je na lavičke dočasne Hansi Flick, ktorého zotrvanie sa však nedá predpovedať, keďže spočiatku mal byť trénerom FCB len na pár dní, no aktuálne znie jeho status do Vianoc. 

Ako informuje nemecký zdroj, priame kontakty medzi Pochettinom a Bayernom Mníchov ešte neprebehli, no je známe, že práve Mauricio patrí dlhšiu dobu k vhodným alterantívam pre vedenie bavorského veľkoklubu. Bayern ho teda môže podľa aktuálnych správ získať buď po jesennej časti sezóny, alebo počkať do leta 2020. Komplikáciou v rokovaniach môže byť aj samotný Hansi Flick, ktorý si krátku dobu získal množstvo fanúšikov a ak sa mu bude dariť ako doteraz, aj on bude horúcim konkurentom na onen lukratívny post.