Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Azerbajdžanom

streda, 20. november 2019 11:07 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Postupový zázrak sa nekonal, hoci Slováci si víťaznú povinnosť splnili. Prinášame vám hodnotenie našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7) – V zápase musel riešiť len dve situácie, ale o to dôležitejšie. Prekvapivý center Rahimova letel do brány, ale vyškrabal ho na roh. Zakončenie Dadašova správne prečítal.

Peter Pekarík (6) – Bol ofenzívne naladený, dokonca dal aj gól, lenže správne kvôli ofsajdu neplatil. Vyčítať mu však treba to, že neadresoval žiaden presný center, po ktorom sme mohli dať gól, hoci na to príležitosti mal. Smerom dozadu nemal problém.

Norbert Gyömbér (6) – Viackrát využil svoju rýchlosť, no hlavne dobre zapracoval pred naším prvým presným zásahom, keď ziskom lopty založil gólovú akciu. Rozohrávku nechával na Škriniara.

Milan Škriniar (6,5) – Bral na seba rozohrávku a počínal si v nej dobre. Podobne, ako celá obrana, nebol v defenzíve veľmi preverený. O to viac mrzí žltá karta, ktorú dostal.

Dávid Hancko (5) – Začneme na úplnom konci stretnutia, keď sa prezentoval streleckým pokusom. Kedy bol takto viditeľný aj predtým, bolo by to v poriadku, lenže bol neviditeľný. Aspoň v defenzíve si svoje odohral.

Juraj Kucka (6) – Dve strely z diaľky z jeho kopačky popálili rukavice brankára Balajeva. Hlavne v prvom polčase bol aktívny, ale po zmene strán išiel výkonom dole, čo však platí nielen o ňom.

Stanislav Lobotka (6,5) – V prvom dejstve hral s veľkou chuťou, rozdával lopty a hlavne hral kolmo. S blížiacim sa záverom však aj on ubral z plynu. Keď išiel súper kolmo stredom, bolo vidieť, že mu to robilo pri bránení problémy.

Marek Hamšík (7) – Najprv asistoval na gól, neskôr ho sám aj strelil, resp. mu tečom pomohol Mustafazade. Rozdával famózne prihrávky, drvivú väčšinu však len do prestávky. Raz nespracoval ťažkú loptu v čistej šanci.

Matúš Bero (5,5) – Nešetril krokom, operoval na veľkom priestore, otváral priestor Pekaríkovi, ukážkovo sa vracal do defenzívy, lenže potvrdil, že nie je krídelník, keďže žiadnu ofenzívnu nadstavbu neukázal. Dobre vysunul Haraslína do šance.

Róbert Boženík (7) – Strelil víťazný gól, čím si úlohu splnil, hoci aj jemu pri ňom pomohol tečom Mustafazade. Mal dobré momenty, ale aj aj hluchšie fázy.

Lukáš Haraslín (5) – Veľká snaha bola viditeľná, ale možno aj to mu nepomohlo. V ofenzíve totiž neukázal, čoho je schopný. Dostal sa do jednej veľkej šance, aké treba na medzinárodnej scéne premeniť. Malo však byť toho viac.

Michal Ďuriš, Samuel Mráz, Ondrej Duda (bez známky) – Ďuriš mal jeden výborný návrat do obrany, Mráza nebolo vidieť, Duda potvrdil, že futbal hrať vie, keď mal podiel na druhom góle.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon