Main Content

Bayern a Manchester City pripravujú výmenu leta 2020

utorok, 19. november 2019 13:29 | Autor: Timotej Gašper

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Najnovšie prestupové špekulácie priniesli správu, podľa ktorej môže medzi anglickým a nemeckým majstrom prísť k veľkej výmene.

Viaceré popredné periodiká na čele so Sky Sports priniesli začiatkom tohto kalendárneho týždňa správu, podľa ktorej môže medzi Manchestrom City a Bayernom Mníchov dôjsť k značnej výmene. Predmetom tohto transferu by mali byť dvaja krídelní hviezdni hráči, menovite Leroy Sané a Kingsley Coman, uvádza správa od Sky Sports. 

Kingsley Coman
Kingsley Coman | zdroj: © TASR

Klub z Etihad Stadium bol v lete 2019 len krôčik od predaja Saného, ktorého sa snažili bavorský gigant zlákať niekoľko týždňov. Celá, pravdepodobne najintenzívnejšia, letná prestupová sága sa však skončila v momente, kedy si Leroy v zápase Manchestru City poranil koleno. Verdikt lekárov znel jasne: pauza na minimálne 6-8 mesiacov. Z letného prestupu 2019 teda automaticky padlo, pričom sa začali takmer okamžite objavovať otázniky, či sa Bayern pokúsi získať mladého nemeckého ofenzívneho futbalistu aj po zranení. Jedna alternatíva bola kúpa Saného v zimnom prestupovom období a podrobné doliečenie zranenia už pod dohľadom lekárov Bayernu Mníchov. Druhou možnosťou bolo samozrejme nechať celú vec o Saném tak, keďže nie je isté, či sa po takom vážnom zranení dokáže dostať späť do niekdajšej formy a ako dlho bude trvať rekonvalescencia. 

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Podľa Sky Sports sa však na povrch predrela posledná respektíve tretia možnosť tejto ságy, ktorej riešením je výmena Saného za francúzsku hviezdu Bavorov, Kingsleyho Comana. 23-ročný rýchlonohý hráč je v Mníchove už od roku 2015, kedy prišiel z Juventusu. V kádri FCB prežil Kingsley lepšie aj horšie obdobia, keďže aj jeho mátali zdravotné problémy. Aktuálne ho síce trápi lýtko, no do víkendového zápasu Bundesligy by mal byť fit. Aj keď sa v médiách objavili správy, podľa ktorých sa Bayern neplánuje vzdať svojej ofenzívnej hviezdy, je všeobecne známe, že Leroy Sané je pre nemecký celok najvyššou prioritou