Main Content

VIDEO: Halák držal Boston nad vodou: Takto vychytal nájazd hviezdneho Ovečkina a rozburácal divákov

Ani fantastický výkon slovenského brankára Jaroslava Haláka nestačil hokejistom Bostonu Bruins na víťazstvo nad Washingtonom Capitals. Halák v súboji s momentálne najlepším tímom NHL chytil 42 striel, no jeho tím napokon prehral v noci na nedeľu 2:3 po nájazdoch.

V nájazdoch Halák vychytal Oshieho, Kuznecova, a tiež hviezdneho kapitána Alexandra Ovečkina, ktorého zrušil pekným zákrokom a rozburácal divákov. 

Slovenského gólmana v nájazdovej dráme prekonali len Nicklas Bäckström a napokon v štýle Pavla Daciuka aj Jakub Vrána, ktorý rozhodol.

Tridsaťštyriročný Halák čelil v prvej tretine 18 strelám hostí, inkasoval len po teči Travisa Boyda. V druhej dvadsaťminútovke zlikvidoval 12 pokusov Capitals a predviedol niekoľko "áčkových" zákrokov. Washington sa v mohutnom finiši napokon dočkal vyrovnania, keď v poslednej minúte pri "power-play" skóroval T.J. Oshie. Americký center zachytil pokus kapitána Bruins Zdena Cháru o vyhodenie puku z pásma, narazil si puk s Jevgenijom Kuznecovom a zblízka prekonal Haláka.