Main Content

Novinky z futbalového sveta (17.11.)

štvrtok, 17. november 2011 16:31 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (17.11.)
Novinky z futbalového sveta (17.11.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

restupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

„Mourinhova päťka“

V médiách sa objavila skupinka piatich hráčov, ktorých si José Mourinho vyhliadol do svojho tímu. Malo by ísť o talentovaného Jacka Wilshera z Arsenalu, Edena Hazarda z Lille, Ikera Munianína z Athletica Bilbao, Maria Gotzeho z Dortmundu a Rafaela Alcantaru z FC Barcelona. Minimálne piaty hráč sa bude Mourinhovi získavať ťažko.

2000 strelec

Strelcom gólu číslo 2000. v anglickej reprezentácii sa stal stredopoliar Gareth Barry, ktorý napol sieť za švédskym brankárom v priateľskom zápase, ktorý sa hral v utorok.  Niektoré zdroje však udávajú, že strelcom tohto gólu bol domáci Švéd Majstorovič, ktorý nešťastne tečoval strelu pred vlastným gólmanom.

Anelka na San Siro?

AC Miláno potvrdilo svoj záujem o útočníka Chelsea Nicolasa Anelku, ktorý pod novým trénerom Villasom Boasom nedostáva v drese Blues dostatok herných príležitostí. Jeho prípadný presun do Serie A je teda celkom reálny.

V šľapajach Barcelony

Útočník Anzi Machačkala Samuel Eto´o sa vyjadril, že tento ruský tím chce ísť v stopách Barcelony a nie v šľapajach Manchestru City, ako sa uvádza v mnohých médiách. Momentálna tímová politika však tomu nezodpovedá.

Kakove tvrdenie

Brazílčan Kaká sa zamotal do nekonečných debát o tom, či je lepší Lionel Messi alebo Cristiano Ronaldo. Spoluhráč Ronalda v Reale Madrid sa vyjadril, že Cristiano je kompletnejší hráč ako Lionel.