Main Content

VIDEO: Výbuch slovenskej radosti v Chorvátsku: Parádna spolupráca Lobotku s Boženíkom zrazila vicemajstrov sveta na kolená

Slovenskí futbalisti prehrali v sobotňajšom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Chorvátsku 1:3, úradujúci vicemajstri sveta tak postúpili na budúcoročný šampionát. Zverenci reprezentačného trénera SR Pavla Hapala, ktorí sa najbližšie predstavia v utorok 19. novembra v Trnave proti Azerbajdžanu v záverečnom súboji o ME, si tak výrazne skomplikovali šance postúpiť z E-skupiny.

O najsvetlejší slovenský moment sa v zápase postarala dvojica Stanislav Lobotka - Róbert Boženík. Krásna spolupráca tejto dvojice v 32. minúte priniesla senzačné vedenie slovenského tímu. Vatreni ale otočili v druhom polčase po góloch Nikolu Vlašiča, Bruna Petkoviča a Ivana Perišiča. Krátko po druhom góle domácich videl druhú žltú a následne červenú kartu Róbert Mak.

Slováci sú v tabuľke na 4. mieste s 10 bodmi, na tretí Wales strácajú bod, na druhé Maďarsko tri. Chorváti sú so 17 bodmi už víťazi skupiny.