Main Content

Čo bude s Giroudom? Záujem je z Nemecka aj Talianska

sobota, 16. november 2019 09:08 | Autor: Timotej Gašper

Olivier Giroud
Olivier Giroud | zdroj: TASR

Olivier Giroud si bude pravdepodobne v zime hľadať nové pôsobisko, pričom podľa médií to vyzerá na odchod do Bundesligy respektíve do Serie A. 

Francúzsky skúsený útočník prišiel do Chelsea v januári 2018, pričom odísť by podľa viacerých médií mohol už v tomto zimnom prestupovom období. Za necelé dva roky pomohol robustný zakončovateľ londýnskym „The Blues“ v 19 gólov a 13 asistenciách, pričom jeho prínos do hry nebol vždy meraný len gólmi či asistenciami, ale aj poctivej práci v pokutovom území súpera. Aktuálne je však Olivier kvôli konkurencii odsúvaný na vedľajšiu koľaj, čo preňho vo veku 33 rokov nie je vôbec ideálne. Naskytujú sa však dve veľmi zaujímavé alternatívy, ktoré podľa Daily Express ponúka nemecký Dortmund a taliansky Inter

Majster sveta z roku 2018 trpí v kádri londýnskej Chelsea na úkor Tammyho Abrahama aj Michyho Batshuayia, pričom mu v hierarchii útočníkov patrí pod vedením Franka Lamparda až tretie miesto. Napriek jeho nízkej vyťaženosti v tejto sezóne, za čo vraví len 211 odohraných minút, sa Giroud výrazne nesťažuje a tréner Lampard naopak vyzdvihuje jeho profesionalitu a pracovitosť aj napriek aktuálnej situácii. Od januára by sa však mohli jeho odohrané minúty rapídne navýšiť. Záujem prejavila Borussia Dortmund, ktorá sa momentálne vo veľmi vyrovnanej Bundeslige snaží udržať na najvyšších možných priečkach. V kádri BVB je na post útočníka pripravený Paco Alcácer, Marco Reus a v istom prípade aj Mario Gotze, no vedenie Dortmundu sa snaží o príchod čistokrvného útočníka so skúsenosťami, čo Giroud dokonale spĺňa. 

Na druhej strane záujmu stojí milánsky Inter a Giroudov bývalý tréner, Antonio Conte. Inter preferuje hru v rozostavení 3-5-2, pričom v tíme sú na post útočníkov k dispozícií len Romelu Lukaku a Lautaro Martinéz, čo môže v krajnom prípade zranenia respektíve absencie znamenať pre milánskych veľký problém.