Main Content

Granit Xhaka si bude v zime vyberať: Má tieto 3 možnosti

sobota, 16. november 2019 09:09 | Autor: Timotej Gašper

Granit Xhaka
Granit Xhaka | zdroj: TASR

Švajčiarsky rebel Granit Xhaka bude v zime meniť dres, pričom na výber bude mať minimálne z troch lákavých ponúk. 

Švajčiarsky stredopoliar prežil na konci októbra moment, na ktorý sa tak rýchlo nezabudne. Pri remízovom stave 1:1 proti Crystal Palace bol v druhom polčase vystriedaný za nevýrazný výkon, pričom ho domáci fanúšikovia vypískali. Xhaka im na to odpovedal svojským arogantným spôsobom a aj napriek tomu, že bol len pred pár týždňami menovaný za kapitána Arsenalu, pri odchode z ihriska si vyzliekol dres a odhodil ho. Tento incident mal prirodzene veľkú dohru, ktorej posledným klincom do rakvy bude takmer istý odchod švajčiarskeho reprezentanta z Emirates Stadium.

Granit má 27 rokov, za sebou skúsenosti z Bundesligy i Premier League a aj napriek jeho neistej morálke a povahe je stále viacero klubov, ktoré majú o univerzálneho stredopoliara záujem. Ako informuje viacero plátkov, bývalý kapitán Arsenalu má aktuálne primárne tri možnosti. Prvou je prestup do Talianska, kde sa o jeho služby enormne zaujíma AC Miláno. Milánsky klub chce v zime vystužiť viacero postov a energický Xhaka v aktuálnej situácii nebude ani finančné náročný, ani ťažko dostupný. Druhou možnosťou je podľa najnovších správ hosťovanie v Newcastli United. Tradičný celok anglického futbalu v bráne s našim Martinom Dúbravkom zháňa v zime dostupné posily a pokiaľ by Arsenal aj Granit Xhaka súhlasili s hosťovaním na severe Anglicka, „The Magpies“ by túto možnosť určite využili. 

Treťou a zároveň aktuálne poslednou alternatívnou je prestup do iného klubu. Xhaka sa ukázal vo veľmi zlom svetle, no aj napriek tomu by sa určite našlo viacero klubov na vysokej úrovni okrem Milána a Newcastlu, ktoré by služby 27-ročného záložníka radi využili. Ako najistejšia možnosť sa však nateraz javí odchod do milánskeho AC, kde si podľa dostupných zdrojov začal hráč hľadať aj bývanie.