Main Content

Hráč s 5,5 miliónovým kontraktom sa ocitol na waivers listine

piatok, 15. november 2019 11:24 | Autor: Marek Ďaďo

Andrew Ladd
Andrew Ladd | zdroj: YouTube

Niektoré kontrakty sa skrátka nepodaria. Presne to je prípad Andrewa Ladda, 2-násobneho šampióna NHL. Kanadský útočník zarába päť a pol milióna amerických dolárov ročne, ale aj napriek tomu sa ho vedenie New Yorku Islanders rozhodlo umiestiť na waivers listinu. 

Ladd má 33 rokov a v NHL sa neobjavil od 24. marca. Kvôli pretrhnutému prednému krížnemu väzu v kolene bol nútený podstúpiť chirurgický zákrok, ale po úspešnom zotavení sa neobjavil v hlavnom tíme Islanders. Namiesto toho nastupoval na farme v Bridgeporte.

Ako uvádza portál Sportsnet, tréner Lou Lamoriello oznámil, že Ostrovania sa rozhodli umiestiť Ladda na waivers listinu. Ak si ho z tejto listiny nestiahne žiaden iný tím, hráč poputuje späť na farmu, kde dostane viac času na preukázanie svojich schopností. 

Islanders totižto tvrdia, že v súčasnej forme Ladd nemá na to, aby hral najlepšiu ligu sveta. Niekdajší šampión NHL (dokonca dvojnásobný) má uzatvorenú zmluvu, ktorá je považovaná za jednu z najhorších v celej lige. 

Menej slávny klub z New Yorku v lete 2016 podpísal s Laddom 7-ročnú zmluvu na 38,5 milióna USD, čo ročne činí 5,5 milióna. Nie je bežné, že by sa hráči s takto vysokým kontraktom niekedy objavili na waivers listine. Čo sa však dá robiť, keď Ladd na farme strelil iba jediný gól v 5 stretnutiach.