Main Content

Manchester United zháňa posily v Holandsku

streda, 13. november 2019 14:08 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Old Trafford bude podľa všetkého v zimnom prestupovom období praskať vo švíkoch. 

Manchester United nezačal sezónu 19/20 najlepším možným spôsobom, čoho výsledkom je nerovnomerná forma, strata 9 bodov na 4.Manchester City respektíve 18 bodov na prvý Liverpool a samozrejme kritika zo strany verejnosti a médií. V posledných týždňoch si síce tím Ole Gunnara Solskjaera mierne napravil renomé výhrami v Európskej lige a istým postupom do jarnej vyraďovacej fázy, no vzhľadom na súperov ako Partizán Belehrad, Alkmaar a FC Astana sa nič iné ani neočakávalo. Cez zimu by teda malo prísť k istému vystužovaniu kádra, pričom podľa Daily Mirror je Manchester United zameraný na hráčov z holandskej Eredivisie. Jednou z prvých posíl by tak mohol byť ofenzívny ťahúň z PSV Eindhoven, Steven Bergwijn.

Ofenzívny univerzál, ktorý vie hrať na hrote i na oboch krídlach, začal s futbalom v Ajaxe Amsterdam, no po šiestich rokoch v akadémií sa presunul v lete 2011 do Eindhovenu, kde progres vtedy 14-ročného chlapca pokračoval ďalej. Ako je u nadaných mladíkov v PSV zvykom, aj Bergwijn sa rýchlo adaptoval na seniorský futbal a za prvý tím hrával už keď mal 17 rokov. Rýchlonohý technik má nadanie najmä na asistencie, ktorých za ostatné tri sezóny pridal až 33. Holandský reprezentant púta pozornosť veľkoklubov už dlhšie, pričom v lete 2019 mal k nemu blízko aj Bayern Mníchov, pre ktorého bol Bergwijn ako jedna z alternatív za Leroya Saného. 

V správe od Daily Mirror sa taktiež uvádza, že Manchester United už takmer vyhral pomyslený súboj o holandského 22-ročného futbalistu, no je málo pravdepodobné, že by sa tento ťah ukul už v zime. Napriek tomu, že Manchester má finančné prostriedky aj miesto v kádri, holandský futbalista preferuje prestup na Old Trafford len v prípade, že sa „Red Devils“ prebojujú do Ligy majstrov.