Main Content

Crosby kvôli tímu odložil operáciu. Teraz sa jej už asi nevyhne

streda, 13. november 2019 13:17 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Sidney Crosby už neraz dokázal, že je skvelým vodcom a ťahúňom svojho tímu. To, čo sme sa však dozvedeli dnes, je vskutku obdivuhodné. Kapitán Pittsburghu odložil operáciu kvôli veľkým stratám v zostave Penguins spôsobených zraneniami jeho spoluhráčov. Podľa najnovších informácií však bude musieť zákrok nakoniec podstúpiť. 

Hviezdny Sidney Crosby má prietrž, teda inak povedané pruh. Podľa Roba Rossiho z portálu The Athletic by ho mohla prípadná operácia vyradiť na 4 až 6 týždňov. Kapitán Penguins mal údajne tieto problémy už po prípravnom kempe, ale vzhľadom k tomu, že na pittsburghskej listine zranených pribúdali stále nové mená, rozhodol sa operáciu odložiť. 

Po návrate Jevgenijho Malkina však zákrok chirurgov zvažuje. Zranenie sa mu prehĺbilo najmä počas sobotňajšieho zápasu s Chicagom, v ktorom opustil ihrisko v priebehu 3. tretiny a do zápasu sa naspäť nevrátil. V poslednom dueli s New Yorkom Rangers sa už neobjavil. 

V hre je však aj možnosť injekcií a fyzickej terapie, čo by mu umožnilo presunúť operáciu na dátum po skončení aktuálneho ročníka. To by ale mohlo spôsobiť zhoršenie jeho zdravotného stavu. Podľa Rossiho sa Crosby stretol so špecialistom vo Philadelphii a chcel by sa zákroku podrobiť teraz, a nie neskôr.