Main Content

Barcelona a Erling Haaland: Bude z toho prestup leta 2020?

streda, 13. november 2019 12:18 | Autor: Timotej Gašper

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland | zdroj: IG Red Bull Salzburg

Britský plátok Daily Mail prišiel v stredu ráno s informáciou, podľa ktorej sa nórska hviezda môže už čoskoro stať posilou Barcelony. Prestup však môže padnúť kvôli značnej komplikácii.

Erling Braut Haaland je jednou z najväčších senzácií tejto sezóny. Nórsky útočník sa vo farbách RB Salzburg dostal do perfektnej formy, za čo hovorí až 26 gólov, 6 asistencií a z toho až päť hetrikov. I keď rakúska Bundesliga nepredstavuje takú kvalitu ako ostatné poprednejšie európske súťaže, treba podotknúť, že Erling má len 19 rokov a v klube na západe Rakúska je len od januára 2019. 

O jeho služby sa teda postupne začínajú zaujímať všetky veľkokluby aj menšie celky, ktoré chcú rýchlo využiť možnosť kúpiť nadaného útočníka za ešte nie tak astronomické peniaze. Isté kluby už podľa médií aj začali s predbežnými ponukami, no pravdepodobne všetkých zúčastnených zamrazilo v momente, kedy sa vedenie RB Salzburg rozhodlo pripnúť svojmu klenotu cenovku vo výške 100 miliónov eur. Tento fakt mal podľa Daily Mail ovplyvniť aj záujem Barcelony, ktorá sa aktívne obzerá po dlhodobej náhrade za Luisa Suaréza respektíve chce Haalanda rovnako, ako aj Juventus či Manchester United. Barcelona má byť podľa Daily Mail najaktívnejšim záujemcom o Erlingove služby, pričom ich záujem môže odsunúť iba prestupová čiastka, ktorú by chceli Katalánci zredukovať.

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: Instagram

Haaland sa stal najmladším hráčom v histórií Ligy majstrov, ktorému sa premiérových 6 gólov podarilo streliť len v 3 zápasoch, čo taktiež svedčí o jeho extraordinárnom talente. Vníma ho celá futbalová Európa, no zatiaľ nie je jasné, ako bude vyzerať jeho budúcnosť. Rakúsky gigant si je jeho aktuálnej i možnej budúcej ceny určite vedomý, no na druhej strane, klub ako Salzburg pracuje na princípe predaja hviezdnych mladíkov podobne ako Porto, Benfica či Ajax Amsterdam. Nebude prílišným prekvapením, ak sa Haaland rozhodne pre Manchester United, kde si kormidlo zatiaľ udržuje jeho krajan One Gunnar Solskjaer.