Main Content

Liverpool je blízko prvej zimnej posily. Uloví ju konkurencii?

utorok, 12. november 2019 10:58 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: YouTube

Zahraničné plátky sa zhodujú v názore, že Liverpool môže počas zimy posilniť hviezda z konkurenčného tímu. 

Tím Jurgena Kloppa vyhral na konci sezóny 18/19 Ligu majstrov a v Premier League im titul ušiel na naozaj poslednú chvíľu. Silný káder z Anfield Road mal však svoje slabšie stránky, pričom sa hovorilo o kúpe nového stopéra k Virgilovi van Dijkovi či novej ofenzívnej posile, ktorá by aktívne kryla chrbát trojici Mané-Firmino-Salah. K prestupom v klube došlo, no týkalo sa to najmä odchodov hráčov ako Sturridge, Ings či Moreno. Opačným smerom prišli van den Berg či brankár Adrian, čo teda príliš nenaplnilo očakávania fanúšikov. To by sa však malo podľa plátku The Sun zmeniť do januára, keďže Liverpool má byť veľmi blízko k zisku Ryana Frasera

Opora a jedna z najvýraznejších hviezd Bournemouthu má kontrakt do leta 2020 a aj keď sa vedenie „The Cherries“ snaží o predĺženie jeho kontraktu, škótsky reprezentant sa skôr obzerá po odchode z Vitality Stadium. S výškou len niečo málo cez 160 centimetrov, no s enormným nasadením nastupuje Ryan do každého zápasu Premier League, pričom patrí k najsilnejším ťahúňom kádru Eddieho Howea. 25-ročný Škót prišiel do Bournemouthu len za 450 tisíc eur, pričom aktuálne má hodnotu okolo 30 miliónov eur. Na Anfield Road sa však môže presunúť za podstatne nižšiu čiastku, keďže Bournemouth pravdepodobne nebude chcieť riskovať jeho voľný odchod v lete 2020.

Fraser vie hrať na oboch krídlach, je rýchly pri zakladaní útokov a čo je hlavné, je zvyknutý na úroveň Premier League. Liverpool sa okrem neho spája aj s ďalšími menami, pričom médiá zastihla aj správa, podľa ktorej bude Klopp v lete 2020 bojovať o zisk Kyliana Mbappého z PSG v prípade, že Real Madrid siahne po Mohamedovi Salahovi.