Main Content

VIDEO: Guardiolu takmer porazilo: Koľkokrát bol Manchester City proti Liverpoolu poškodený?

Superšláger Premier League medzi víťazom Ligy majstrov FC Liverpool a úradujúcim šampiónom súťaže Manchestrom City priniesol víťazstvo domácich 3-1. Škvrnou duelu sú však pochybnosti o tom, do akej miery ovplyvnili výsledok diskutabilné momenty v neprospech hostí. 

Pred prvým gólom Fabinha zahral rukou v pokutovom území The Reds Trent-Alexander Arnold, no Michael Oliver nechal pokračovať v hre. 

Druhý gól Liverpoolu tiež vyvoláva pochybnosti. Salah mohol skórovať aj z ofsajdu, hoci pravdepodobne bol gól uznaný správne.

Po tretíkrát zúril Guardiola po tom, ako rozhodcovia nenariadili pokutový kop po ďalšej ruke Trenta-Alexandera Arnolda.

Manchester City bol teda teoreticky poškodený až štyrikrát, samozrejme za predpokladu, že by boli sporné momenty vyriešené v jeho prospech. Najprv mohla byť v prospech Cityzens nariadená penalta, následne nemuseli platiť góly Fabinha a Salaha a napokon bol ukrátený o ďalšiu penaltu. Všetky situácie však boli sporné a preto ostanú navždy len predmetom diskusií. Realita je taká, že Liverpool vedie tabuľku s osembodovým náskokom pre Leicesterom a deväťbodovým pred Manchestrom City.